Daca aveti articole sau informatii trimiteti pe adresa da email
muratiusuf@yahoo.com

joi, 5 martie 2009

Manevra la moscheea kral domnia finului


Manevra la moscheea kral
Murmurul urbei
Se pare ca cei doi bagis, fostul muftiu si fiul acestuia dupa ce au cazut in dizgratie au fost indepartati rand pe rand din posturile lor. Zice "mury" ca a fost cam greu ca doi ani sa chinuit sa il dea afara pe fostul dar pana la urma a reusit.
Acum ceva vreme, nu demult am auzit de la un cetatean ca excelenta sa muftiul murat a venit la moscheeea carol si a prezentat pe domnul revan veli(finul muftiului) ca cel care va inplinii rugaciunea de vineri deacum incolo si pe onder ablachim(cel care a furat apartamentul de la comunitatea mangalia,si preda religia in tot judetul constanta-imposibil dar adevarat). Ok si bagis cel mic? Nu se stie, nu a zis nimic piticul ala gras si unflat, a terminat cetateanul meu discutia.
Nu am crezut ce mi-a zis pentru ca am zis ca de rusine ca au facut manevra la examenul in care sa prezentat sercin(imam la independenta) mult mai bun ca revan si au facut in asa fel ca revan sa castige in fata acestuia desii era foarte slab pregatit. Dar se pare ca domnului revan ia trecut cu asta cu rusinea.
Si asa cum spuneau batranii(cica e vb profetilor):
"Daca nu ai rusine in tine poti sa faci ce vrei!"
De la murat ne asteptam cu totii dar de la revan? Nu mi-a venit sa cred, ca fostul pedagog al fundatiei tuna si actual profesor al scolii fundatiei tuna(ICHC), hogea de la tuzla si parintele a 2 copii sa faca o asa marsavie. Cel care tace din gura si accepta este mai vinovat decat cel care face o rautate. Imi pare rau ca sau inselat.
A reusit mury sa ii manjeasca pe toti, i-a facut pe toti egali, si altii spuneau de revan ca e curat ca lacrima, se pare ca sau inselat.
Noi spunem inainte de a murii regele: "Regele a murit! Traiasca regele"
Pacat de el ca e tanar si a ales asa gresit.
Pacat de el ca intra in pacat.


Marea Moschee din Constanţa, cunoscută şi drept Moscheea Carol a fost construita între anii 1910 şi 1912 din iniţiativa regelui Carol I, în semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din oraşul Constanţa. Lucrările s-au încheiat în 1912. Inaugurarea a avut loc în prezenţa regelui.

Iniţial s-a numit Moscheea Carol I, ulterior a fost redenumită Moscheea Mahmud al II-lea.

In prezent, credincioşii musulmani o numesc "Kral camisi" sau "Geamia Regelui".

Construcţia a fost realizată după planurile ing. Gogu Constantinescu, sub îndrumarea arhitectului Victor Ştefănescu, luând ca model Moscheea Konya din Anatolia, Turcia. Construcţia a fost realizată din beton armat, în stil egipteano-bizantin, cu unele motive arhitecturale româneşti. Este prima clădire de beton armat construită în România. Moscheea se ridică pe locul fostei Geamii Mahmudia din 1822. Minaretul, construit în stil maur, are înălţimea de 47 metri, iar scara interioară numără 140 de trepte până la locaşul muezinului, de unde se anunţa ora de rugăciune în trecut.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Murat Iusuf © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates