Daca aveti articole sau informatii trimiteti pe adresa da email
muratiusuf@yahoo.com

miercuri, 25 martie 2009

Noile "combinatii" ale muftiului



Noul cimitir medgidia
Vom reproduce la finalul acestui manifest si articolul pro-udttmr, pro-udtr si nu in ultimul rand pro-muftiu in legatura cu strangerea de fonduri.
La acea dezbatere a venit si domnul Amet Aledin (o bila alba pentru domnia sa, dar un minus la felul cum a plecat) dar nu a venit excelenta sa muftiul murat iusuf, cel care ar fi trebuit sa fie gazda(dar cica a avut o treaba care nu suferea amanare, treaba de care pana si sotia lui nu stia dar acest subiect cu alta ocazie).
De ce nu a venit yusuf?
E simplu ca buna ziua
Cum sa explice domnia sa cum a cheltuit banii enoriasilor si ai comunitatii pentru interesul propriu si personal? Cu ce tupeu?
De fapt tupeu avea el, dar a avut o retinere de moment
O sa ii treaca
Durerea mare este ca o sa ii treaca.
Ce spun oamenii?
Pai va spun eu, ca nici eu nu am fost la dezbatere(nu stiam este pretextul meu), dar m-am intalnit cu cateva persoane care au fost, musulmani cu sufletul nu si cu fapta dar nu suntem aici sa vorbim despre ei ci despre ceea ce au auzit si ceea ce au gandit ei despre ce sa intamplat acolo.
Ne-au chemat la dezbatere(cica), asa ii zice acum, ca nu au bani pentru cimitir, a venit si deputatul ala blond dar pana sa se termine nu a mai ramas decat boul ala, nu stiu cum il cheama(si urmeaza descrierea), dar unflatul ala de muftiu nu a venit, l-a trimis pe unu cica el trebuia sa fie la alta geamie(mascara, untanmadanda ialan aita, ama Allah onu sharesini bilir).
Cei de la uniune s-au implicat si apoi ne-au zis ca ei nu pot sa ajute la cimitir ca cica nu au fonduri decat pentru zampara si zurna, daul etc deastea culturale(festivale zic ei) si nu pentru Allah sau peygamber, astea nu tin de cultura, cimitirul nici atat.
Aise ne baban..chiorina shakirasin bizni manda?(Atunci ce mama...ne chemati aici?)
Pai noi nu stim ce trebuie facut?
Daca e de dat nu 30 RON 300 de RON sa dam ca tot nu e mult, dar cand noi stim ce hoti sunteti voi si ca unflatul ala se judeca cu unii si cu altii pe banii nostrii ai comunitatii si apoi ne face de kkt in stanga si in dreapta(bocli cot)sa dam noi banii sa se imbuibe ei?
Ei ne cheama sa ne spuna ca nu pot sa puna nici un ban, dar ca ne pot ajuta sa strangem banii(tot de la noi), dar dute bai akai(omule) si aduna, zi ca ai adunat atat si apoi vino la noi. Asa vi ca nesimtitu si ceri bani, si mai ne si deranjezi.
Nu mai vorbesc de unflatu ala care are pretentia ca noi sa dam bani si el sa umble si sa se distreze pe banii nostrii! El poate sa fie tupeist, dar noi putem sa fim prosti? In nici un caz. Nu mai vreau sa mai aud de...etc
Sunt si lucruri care nu le pot reproduce.
Un lucru e clar, oamenii au inceput sa fie constienti de una de alta...
Ma bucur si pentru "deputatul blond" care a inceput sa se "agite" putin, inca nu pot spune ca e deputatul nostru dar trebuie sa recunostem acesti pasi firavi pentru "insanatosire".
Pana anul asta nu stiam cine e deputatul nostru, auzisem aladin si lampa dar nu il vazusem niciodata. Este din ce in ce mai prezent.
Dar ciurucurile sunt tot ciurucuri, acolo sunt si acolo vor ramane(a promis ca incepe dezinfectia dar nu a facut nimic, nu cred ca poate parerea mea)
Campanie pentru strângere de fonduri pentru noul cimitir musulman din Medgidia
Adina BOCAI
Membrii comunităţilor turcă şi tătară din Medgidia sunt chemaţi să sprijine demararea lucrărilor de împrejmuire a noului cimitir musulman din localitate.

Terenul pentru noul cimitir a fost atribuit comunităţilor de către administraţia locală încă din 2003. Între timp au fost întocmite şi toate documentaţiile aferente, în prezent ajungându-se la stadiul de împrejmuire. Pentru demararea lucrărilor de împrejmuire este nevoie însă şi de suportul material al enoriaşilor.

În acest sens, grupuri formate din reprezentanţi ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, ai Uniunii Democrate Turce din România şi ai geamiei vor începe strângerea de fonduri.

Decizia înfiinţării acestor grupuri de acţiune a fost luată în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Medgidia.

La iniţiativa preşedintelui filialei locale a UDTTMR, Erol Murad, au fost invitaţi la dezbatere membrii comunităţilor turcă şi tătară din Medgidia, ai Muftiatului Cultului Musulman din România, şi viceprimarul Sorin Ţuţuianu, în calitate de reprezentant al administraţiei publice locale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Murat Iusuf © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates