Daca aveti articole sau informatii trimiteti pe adresa da email
muratiusuf@yahoo.com

marți, 11 august 2009

Musulmanii din dobrogea: adevarul gol golut

Azi am citit un articol care vorbea de musulmanii din Dobrogea, despre asimilare si renastere postat pe un site (www.i..azi.ro) al arhicunoscutilor "facatori de bine".
Articolul incepe cu aduceri aminte si lacrimi pentru situatia jalnica a musulmanilor din romania, cu alte cuvinte un batranel isi manifesta durerea pentru faptul ca in moschee erau numai batrani si deloc tineri.("Unde sunt tinerii? Ei nu vin la moschee? Ei nu fac rugaciunea?")
Analizand(continua el art.) situatia acestor musulmani dobrogeni vei constata cu parere de rau ca foarte multi dintre ei nu mai detin din Islam decat numele de musulman...situatia continua sa degenereze…La majoritatea nuntilor musulmanilor se serveste alcool…Majoritatea musulmanilor nu s-au prosternat nici macar o data in viata…Traditiile si obiceiurile au luat locul principiilor de baza ale Islamului, pomenile au luat locul rugaciunii obligatorii, musulmanii nu vin la moschee decat in dimineata de Sarbatoare, recitarea Coranului se vinde si se cumpara, cursurile de Coran si religie au ramas fara copii, daca vrei sa-ti practici religia esti catalogat drept fundamentalism de propria familie, tinerii cred ca religia este numai pentru batrani, tineretul este dezinteresat de propria credinta iar celor care vor sa practice Isalmul le este rusine de cei din jur ca nu cumva sa fie catalogati drept necivilizati si de moda veche, etc etc etc

Ok!
Elevul este vinovat. Nu vrea sa invete, pentru ca aici nu exista "nu pot".
Cam asta am inteles eu. Sau am inteles gresit?
Domnule "k.e." v-as ruga sa mai faceti o analiza. Si de data asta sa mai adaugati cateva elemente: "profesorul nu a stiut sa explice", "profesorul nu a stiut sa aplice", "profesorul nu a facut o analiza obiectiva si nu a dat un diagnostic corect privind modul de abordare al situatiei", "profesorul a tratat cu superficialitate problema", "profesorul a vazut problema dar nu si rezolvarea", "profesorul a vazut pe jumatate problema", "profesorul a vazut si problema si rezolvarea dar nu a pus-o in aplicare, sau nu astiut sa o puna in aplicare, sau nu a vrut sa o puna in aplicare", "profesorul a avut si are alte preocupari" etc etc
Sa va spun "CHEVA" domnule "k.e.": in 99% din cazuri profesorul este de vina nu elevul. Dvs abordati problema dintr-un unghi foarte "ciudat". Nu faceti nimic pozitiv pentru musulmanii din dobrogea dar criticati. Stati ca o marioneta in loc sa puneti punctul pe "i".
Cum vedeti dvs viitorul?
Daca dvs care aveti parghiile necesare si "cunostintele adecvate" nu faceti ce ar trebuii sa faceti cum se face ca asteptati ca aceasta comunitate sa se destepte singura asa tam nesam?
Pentru situatia musulmanilor din romania dumneata esti responsabil nu x sau y pt ca v-au pus piedici. Nu cauta vinovatii, pentru ca ii stim. Nu ne intereseaza numele lor. Dvs ce faceti?
Scrieti un articol? FFFF bine! Aplauze! Ati avut ocazia sa indreptati un rau cu "mana" nu doar cu vb cum faceti acum dar nu ati facut-o. De ce? Credinta slaba? Nu aveti incredere in cel de sus? Sau e mult mai grav? Sunteti santajabili?
De ce domniile voastre nu au luat atitudine cand a trebuit?
Daca 7 persoane imi spun ca sunt beat ...nu inseamna ca sunt dar.... totusi nu trebuie sa imi ridice semne de intrebare in "tartacutza?
Daca sunt si eu nu stiu? Daca nu sunt totusi de ce altii ma vad asa cum ma vad? Ce au "altii" impotriva mea de ma catalogheaza drept betivan? Unde gresesc? Cum gresesc? Gresesc?
Si dupa o analiza cvasiobiectiva (obiectiva nu cred ca se poate) sa dorm pe o ureche nu?
Dar daca eu zic: ce au ma si nebunii astia, pai ei nu stiu ca eu nu beau?... Si daca nu verific variantele...inseamna ca nu sunt nici negru sub unghie mai bun ca acuzatorii mei.
Domnule k.e.: Nu incerca sa scoti paiul din ochiul vecinului pana nu iti scoti mai intai "barna" din ochi! Un sfat gratuit de aceasta data.
Dupa 20 de ani de la asa zisa "revolutie" musulmanii din dobrogea nu au televiziune, nu au radio, nu au carti.
Da da. Nu au carti.
5 carti facute de bucuresti, 3 carti jumate si cateva brosuri la constanta + nici o carte de asa zisi reprezentanti ai musulmanilor "mcm"- asta e palmaresul nostru?
Prietenii lui murat iusuf, fundatia tuna a scos o carte despre viata profetului. Vreti sa stiti parerea noastra? Jalnica.
Ceilalti prieteni: "fundatia servicii..." o carte cu o floare pe ea. Nici macar nu o poti considera carte.
Kuranul scos sub "obladuirea" muftiatului are probleme mari: exprimare, limbaj si banuiesc si de redare a adevaratului sens.
Asadar domnule k.e., despre ce vorbeam? Tu ca profesor: nu aduci manuale, nu vi la ore, nu te ocupi de elevi, unii nici macar nu stiu cine este profesorul lor si dumneata vorbesti de situatia musulmanilor? Tu ce ai facut pentru a schimba aceasta situatie? Daca nu ai facut nimic cum de ai tupeu de a comenta asa de..de..de...
Daca faceti activitati doar de dragul de a face mai bine nu.
Si sa sti ca pot sa scriu si eu un verset sau o vb a profetului pentru a-mi intarii pledoaria dar nu am vrut sa ma arat "interesant" dar acum ca ma vad nevoit voi aminti in treacat de cateva cuvinte ale lui M.
In fata domnului vor venii multi care au cheltuit bani pe calea Domnului, care au murit pe calea Domnului si care s-au rugat sau au recitat kuranul pentru a castiga bunavointa LUI. EL le va spune atunci: Tu ai cheltuit pentru ca lumea sa vada, sau sa te laude; tu tai invatat pentr ca lumea sa vada sau sa te laude...tu..tu...tu...etc etc.
Aveti grija la intentiile voastre.
Mai ales domnia ta k.e. Nu mai fi atat cu nasul pe sus.
Utanmadiktan sonra istedigini yapabilirsin. (vb din profeti)
Cine este mandru nu va intra in...?
Care este raspunsul corect?
a) mare
b)restaurant
c)casa alba
d)uniunea europeana
e)paradis
Cu siguranta raspunsul este stiut pana si de copii
Dar sti ce trebuie sa faci pentru a reusii?
Chiar daca iti dau variante tot nu cred ca te va ajuta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Murat Iusuf © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates