Daca aveti articole sau informatii trimiteti pe adresa da email
muratiusuf@yahoo.com

sâmbătă, 1 august 2009

Semitism si antisemitism


"Doresc sa imi cer scuze fata de dumneavoastra si de toti cei care s-au simtit vexati sau lezati de aparitia mea la prezentarea de moda din data de 18 iulie, din Mamaia, imbracat in uniforma de ofiter al Wehrmacht-ului. Aceste scuze le-am prezentat si public, ele fiind difuzate pe toate posturile de televiziune si in media romaneasca", se arata in scrisoarea facuta publica de edilul Constantei.
Am spus-o si o repet: Sunt Fan Radu Mazare

Azi, desii sunt musulman am inceput sa ii admir pe acesti oameni care isi spun "poporul lui Dumnezeu".
Acum aproximativ 40 de ani in america un "oarecare" "jignea" "poporul lui Dumnezeu". In secunda a doua toate organizatiile evreiesti au inceput sa vuiasca. Au facut mare tambalau, au inceput chiar si cateva procese(individul a fost dat in judecata) dar...faptul era consumat. Atunci au ajuns la concluzia ca e mai bine sa controlezi media decat sa incerci sa indrepti un "lucru" "dupa". Asa se face ca zi OSCARUL este dat unor filme fara nici o valoare artistica ("Pianistul") doar pentru ca reda "suferinta" unui anume popor. Alte filme trebuie sa isi modifice scenariul altminteri nu pot sa scoata "capul" afara (7 ani in tibet- ofiterul german trebuie sa "aiba remuscari" desi in realitate nu). Acum detin media. Media asa cum o stim noi este sclava "poporului ales".
Sa revenim totusi in Romania. Mazare iese la o prezentare de moda, imbracat in ofiter german cu intentia de a fi mai interesant (sau cum a dat-o el de gard:sa omagieze..bla bla bla) si toate organizatiile i-au sarit in cap.Pentru ei nu a fost deajuns "scuzele" (penibile dupa parerea mea- ce nu mai are voie omul sa se imbrace in vreun fel sau altul ca iaca se pun ... pe capul tau) ci mai mult, au cerut DEMISIA edilului. Dar de ce oameni buni? Eu sunt constantean si stiu ca acest om a facut ceva pentru constanta. Sau voi l-ati pus acolo si nu voturile poporului? Mai vedetiva domnilor de treaba. Una e sa te simti vexat, lezat sau complexat, si alta e sa exagerezi. Nu va este rusine? Cum va permiteti? Aici in tara noastra sa cereti demisia unui ales al poporului. Daca a facut afirmatii "grele" el va raspunde, dar nimic mai mult. Pentru ca s-au simtit intr-un anume fel el si-a cerut scuze dar nu pentru ca ceea ce facuse era ceva gresit. Dar timpul de reactie a fost uluitor. Am ramas masca. Si pe lista "idolilor" mei am mai adaugat o entitate: evreii.
Oare...
Nici nu vreau sa inventez ipoteze pentru ca exista cazuri clare.
Muftiul nu face nimic desii "altii" jignesc (cu sau fara intentie) nu doar musulmanii, ci chiar simbolurile islamului: profet, sotia profetului, moscheea (o pangaresc, impusca musulmani in moschee, violeaza, ii baga in lagare, ii omoara ca pe animale etc etc) si el nu are nici o reactie.
Eee,... nici chiar asa zice temiricine (un lingau)
Ok scuze, poate ca o mica reactie a avut: s-o fi scarpinat si el....
Nu vorbim de lagare de acum 70 de ani ci lagarele in care sunt inchisi musulmanii azi, anul 2009, oameni care au fost goniti din casa, oameni care au fost umiliti, violati, impuscati in acest secol, in acest mileniu, cu toate organizatiile care chipurile apara drepturile omului. Sau poate aia nu sunt oameni.
Oare de ce nu poate si buhaiul nostru sa se faca macar ca apara drepturile si imaginea musulmanilor, in loc sa umple de noroi in stanga si in dreapta cu vomele sale?
Duminica a fost evenimentul cu pricina si marti, la nici 24 ore distanta, organizatia lui cutarescu a si cerut demisia edilului. Ce timp de reactie, cata promptitudine. Am ramas uluit. Inca nu am reusit sa imi inchid gura(a ramas cascata).
Cat tupeu si ce viteza.
Pentru abuzul de la moscheea Hunchiar muftiul face miting, cheama media si vine doar Aladin cu Adinuta. De ce doar atat? Pentru ca musulmanii stiu ca acest individ nu le reprezinta interesele, pentru ca ei stiu ca "povestea" de la hunchiar nu e chiar asa cum a vrut sa lase impresia domnia lui muptiul.
Antisemitism*-cica e atunci cand..numai impotriva evreilor, desi popor semit este si arabul, dar ei nu mai sunt considerati oameni. Pentru ca daca erau oameni ar fi trebuit sa le protejeze cineva drepturile nu? Dar cred ca nici animale nu sunt, ca si in acel caz le-ar fi protejat cineva drepturile nu?

Poate ca nu mai face fata omul. Daca intradevar este "depasit" eu zic sa facem referendum si sa il dam jos. Sa punem in locul lui un om capabil: Revin Musledin; Ablachim Onder; sau chiar mai bine Veli Revan. Ultima propunere suna mai bine, sa lase tronul finului. Domniile voastre ce parere au? Nu m-am gandit bine. La noi nu e cu succesiunea? sau sunt eu dezinformat?
Muftiatul munceste, uniunile la fel, dar nici unii nici altii nu iau atitudine.
Pai voi nu vedeti ca suntem facuti teroristi pe toate posturile?
CNA-ul stiu ca doarme, nu au nici un interes, daca eram evrei se schimbau datele problemei. Pai voi credeti ca sta vreun evreu cu ochii pironiti in televizor sa urmareasca daca sunt "jigniti" sau nu? Hai sa fim seriosi. Se sesizeaza ei din oficiu. Nu am auzit pe nimeni sa zica "teroristul crestin", sau "pedofilul crestin", sau "violatorul crestin", sau "hotul crestin" etc etc voi de ce puneti islamisti de fiecare data cand dati o stire despre una sau alta? Asa vi sa spus? Asa ati primit ordin? Nu am pretentii la promtarite (ele citesc ceea ce scriu altii) dar voi deontologilor ce scuze aveti?
Bine. CNA-ul nu se sesizeaza singuri cand e vorba de cealalta ramura a semitilor, dar "seful musulmanilor" ce face? Nimic? Nici nu ma mir.
Oare cum o sa dea nu numai el, ci noi toti, in frunte cu deontologi si toate cele socoteala in fata lui Dumnezeu?
Cei care nu cred ca exista Dumnezeu,o sa dea socoteala chiar daca nu recunosc binefacerile sale, dar noi nu avem pretentii de la ei.


"Doresc sa imi exprim inca o data regretul fata de cei care s-au simtit lezati de aparitia mea din cadrul evenimentului de moda de la Mamaia si sa subliniez faptul ca nu am impartasit si nu impartasesc ideile nationaliste, fasciste sau antisemite, singura mea intentie fiind aceea de a omagia curajul unui ofiter care, intr-un stat politienesc, a luptat impotriva dictatorului aflat la Putere", incheie Mazare.

Scandalul a izbucnit duminica seara, cand primarul Radu Mazare a aparut la Mamaia pe scena unei prezentari de moda imbracat in uniforma de ofiter german. Alaturi de edil s-a aflat si fiul sau, imbracat intr-o uniforma de ordonanta de ofiter german. La doar o zi de la eveniment, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului a transmis o sesizare Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, in care arata ca primarul Constantei, Radu Mazare, "a incalcat Legea 107/2006, dar a si instigat un minor sa ii urmeze exemplul educandu-l pe acesta sa trateze legislatia in vigoare cu dispret".

Marti, Centrul Simon Wiesenthal i-a cerut lui Radu Mazare sa demisioneze de la conducerea Primariei din Constanta si sa isi ceara scuze. "Prin purtarea uniformei Wehrmacht-ului, va exprimati sustinerea si nostalgia pentru o armata care a comis cele mai groaznice crime de razboi si acte de genocid", a afirmat Efraim Zuroff, directorul Centrului Wiesenthal, cu sediul la Ierusalim.
ANTISEMITÍSM s.n. Concepție, atitudine de ură împotriva evreilor și de îngrădire a drepturilor lor. [Cf. fr. antisémitisme].
ANTISEMITÍSM n. Concepție și atitudine dușmănoasă față de evrei. /ANTISEMITÍSM s. n. atitudine ostilă față de evrei. (fr. antisémitisme)
ANTISEMITÍSM s.n. Atitudine (politică, socială etc.) ostilă față de evrei. – Din fr. antisémitisme.
SEMIT, -Ă, semiți, -te, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din grupul de popoare, apropiate între ele prin limbă și prin aspect fizic, din sud-vestul Asiei, nordul și estul Africii, căruia îi aparțin astăzi arabii, sirienii, evreii etc. 2. Adj. Care aparține semiților (1), privitor la semiți; semitic. – Din fr. sémite.
VEXA, vexez, vb. I. Tranz. (Livr.) A răni pe cineva în amorul său propriu; a jigni, a ofensa; p. ext. a contraria. – Din fr. vexer, lat. vexare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

cum naiba esti fan mazare cand mazarica e mana in mana in afacerea asta cu geamia Hunchiar cu muftiul si alti interlopi constanteni.

muurat iusuf spunea...

Aveti si dvs dreptate (dintr-un anume pct de vd)!
Eu nu contest faptul ca mazare e magar, dar nu trebuie sa uitam ca a facut si "cate ceva" pt oras nu?
Toti fura! Dintre cei care fura ii prefer pe cei care mai fac si cate ceva pentru oras sau pe cei care fura mai putin.
Cati primari au fost si sunt in Romania, spuneti-mi cati au facut ceva pentru oamenii care i-au ales?
Macar Mazare este un dusman corect.
Nu se da prieten si da pe la spate ca altii.
Cat despre interlopi...aceasta este o alta poveste

Trimiteți un comentariu

Murat Iusuf © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates