Daca aveti articole sau informatii trimiteti pe adresa da email
muratiusuf@yahoo.com

marți, 24 noiembrie 2009

Lovitura sarpelui, atacul lui murat iusuf

Lovitura sarpelui nu este o schema de kung fu ci tehnica lui murat iusuf.
Atata stii atat faci, dar de cazut tot cazi, dar te impotrivesti unde nu trebuie.
Prostul ala doar se face ca vrea sa fie muftiu nu vrea sa fie dar altu chiar o sa te schimbe.
Ziua?
Un ziar de kkt.
Am dat si noi un comentariu si nimic.
de fapt doar am vrut sa testam loialitatea lor fata de muftiu.
Cam slabuta miscare.
Razboi in ziare?
Cine castiga si cine pierde?
Un om care a comandat articole si a dat bani mult inainte de a fi muftiu.
Cersea si inca mai cerseste bani de la turci de la arabi si ii vorbeste de rau pe cei care nu cotizeaza.
Comic stiti ce este?
Muftiul; murat iusuf vorbeste de islam si de principiile islamului: "„În primul rând, din punctul de vedere al religiei islamice,..." pune frana gheorghe un'te duci?
Islam?
CE legatura are islamul cu muftiatul? pot sa stiu si eu? ca sunt curios nu de alta.
Statut muftiat 2008: " (5) Practica religiei islamice, rugăciunile şi sărbătorile religioase se efectuează în baza principiilor stabilite de Şeriat, conform tradiţiei comunităţii musulmane din România.

Conform tradiţiei comunităţii musulmane din România!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adica? Nu are treaba cu islamul mai pe romaneste.
DACA tu ai scris astea in statut de ce te mai k..ci pe tine cu islamul?
Lasa-l sa doarma somnul de veci.
Tu nu ai treaba cu islamul nu te intereseaza islamul deci...?
Vezi-ti de treaba.
Iti aduci aminte de islam cand iti convine?
Da un decret si zi ca nuntile sunt interzise omule!

Da un decret si zi pomenile sunt interzise!

Da un decret si zi ca banii pe care ii iei pentru inormantare, loc de inmormantare, si toate cele sunt intezise!

Un musulman poate sa faca toate pacatele din lume (exceptie facand idolatria).
E pacat, fff mare pacat dar este al lui!
Dar un musulman nu poate mintii! Cum a facut Murat Iusuf in repetate randuri.
De ce? Pentru ca minciuna nu are loc in islam, cel care minte nu mai este musulman.
Si in al doilea rand, un musulman nu poate sadii samanta dezbinarii asa cum face Murat iusuf.
El a rezolvat problema cu Geantemir Edvin cu un articol rasuflat in ziua?
Are cineva iluzia ca ziua scrie adevarul?
Citeste cineva in afra de internauti ziua?
Eu nu cred.
Nu am auzit vreodata pe cineva sa zica hai frate repede ca se termina ziua!
Poate acum ca baga ceva scandaluri sa il mai citeasca cineva.
Murat Iusuf nu cred ca a rezolvat aceasta problema cu 2 randuri expirate scrise intr-un ziar depasit de vremuri si situatii.
Rusine!
Rusine!
Rusine!
Puteai sa mediezi conflictul daca exista nu sa arunci cu kkt in altii!
Puteai sa demisionezi sa vina unul competent nu un lingau ca tine.
Iti place mult fotoliul?
Ai terorizat clerul musulman.
Tu esti capul nostru?
Niste rai si niste fameni
Ie rusine omeniirii sa va zica voua oameni!

As zice boule magarule s.a.m.d. dar as jigni animalele.

Caiestete inainte de a fi prea tarziu!
Sti f bine ca si faraonul sa cait! Dar ffffffffff TARZIU!





Festin in curtea Geamiei din Valea Dacilor (galerie foto)

Miercuri, 25 Noiembrie 2009 | 00:00:00
Claudia CANDET PrintGalerie foto

Tag-uri: Rubrici Ancheta Festin în curtea Geamiei din Valea Dacilor (galerie foto)
(140)
cap4.jpgÎn cursul zilei de ieri ne-au parvenit la redacţie mai multe fotografii în care imamul din Valea Dacilor, Geafar Tuncel, apare în prim-plan dansând printre invitaţii şi finii săi, în faţa casei parohiale, în curtea Geamiei

La nunta organizată în urmă cu două săptămâni, la care a fost naş, şeful musulmanilor din Valea Dacilor a încălcat câteva principii şi norme de bază. Acesta a dansat de faţă cu toată lumea, deşi religia pe care o propovăduieşte îi interzice.

Cu câteva zile înainte de o mare sărbătoare din calendarul musulman ne-au sosit la redacţie mai multe fotografii în care apare în prim-plan imamul din Valea Dacilor dansând printre invitaţi şi finii săi. Asta chiar dacă reprezentanţii cultului musulman, cu atât mai mult şeful cultului din localitate, dansează de obicei, chiar şi atunci când petrec, în grupuri mici, bărbaţii între bărbaţi şi femeile între ele.

Mai grav este că petrecerea a avut loc în curtea casei parohiale, care aparţine Geamiei şi, deci, comunităţii musulmane. Chiar dacă ar fi cineva care ne-ar putea spune că între geamie şi casa parohială este un gărduleţ care le separă, într-una dintre fotografii chiar se vede minaretul. Unii ar putea să ne spună că tinerii ar trebui ajutaţi şi, pentru că nu aveau unde să facă nunta, au făcut-o acolo. Greşit: soţia imamului este din localitate şi avea posibilitatea de a face nunta în curtea lor. Şi oamenii chiar se întrebau: este posibil ca un imam să danseze împotriva preceptelor religioase musulmane? Este posibil ca un viitor candidat la funcţia de muftiu, pentru că după câte se aude cam asta i-ar fi intenţia, să procedeze aşa?

imam_nunta.jpg„Aceasta este o directivă, se ştie şi de ce"

Aceasta a fost remarca imamului în timpul discuţiei la care a acceptat să participe pentru a aduce lămuriri în legătură cu acuzele care i se aduc.

Imamul a venit însă cu varianta sa: de fapt, nu nunta a fost organizată în curtea casei parohiale, ci doar primirea finilor, aşa cum se obişnuieşte la români, iar casa în care locuieşte desparte curtea geamiei de un gard; nu s-au consumat deloc băuturi alcoolice. În plus, printre invitaţi s-au aflat doar rude foarte apropiate ale naşilor, iar religia nu ar interzice dansul cu apropiaţii familiei. „Aşa ar trebui, de fapt", a explicat iniţial imamul, întrebat dacă religia spune ca dansurile să fie doar în grupuri formate din bărbaţi sau doar din femei.

„Nu este nimic care să ne oprească de la un dans, atâta timp cât dansul nu include un comportament anormal: nu dansez cu cei de grad de rudenie îndepărtat sau cu altă doamnă decât soţia mea. Atâta timp când sunt doar cu apropiaţii, nu văd niciun fel de probleme. Eu am să vin cu dovezi şi am să vă arăt că pozele trimise şi informaţiile reprezintă o directivă, se ştie din partea cui şi de ce", a mai susţinut imamul, în contradicţie cu ceea ce a declarase câteva rânduri mai sus.

Semnături pentru drept de folosinţă până la pensie

Din spusele mai multor credincioşi, dar şi apropiaţi ai imamului, revoltaţi de cele petrecute acolo şi care ne-au şi trimis imaginile de la eveniment, Geafar chiar ar fi vrut ca prin nişte subterfugii să preia pe numele său casa parohială, deşi imobilul este locuinţă de serviciu. De altfel, imamul a şi strâns semnături de la enoriaşii din localitate, prin care aceştia să-şi dea acordul pentru ca locuinţa de serviciu să treacă pe numele său. Chiar dacă această casă parohială, aflată în curtea Geamiei, a fost construită din banii strânşi din donaţiile credincioşilor. Semnăturile ar fi fost strânse sub pretextul ca Mufitul Cultului Musulman să nu îl excludă din rândul preoţimii.

În replică, imamul a susţinut că semnăturile s-au strâns într-adevăr de la aproape 95% din membrii comunităţii, dar că au fost colectate pentru a obţine drept de folosinţă asupra casei parohiale pe care o foloseşte şi care a fost, după cum declară, „vizibil îmbunătăţită cu ajutorul apropiaţilor".

Înă sunt puse sub semnul întrebării declaraţiile contradictorii ale imamului, care spune iniţial că întreaga casă parohială a fost ridicată din banii săi şi ai apropiaţilor, iar ulterior, că, de fapt, a fost doar îmbunătăţită: „I-am întrebat pe cei din comunitate dacă sunt de acord să slujesc şi să folosesc casa parohială până la pensionare. Eu nu am nicio intenţie să-mi trec casa pe numele meu".

Muftiul va cerceta cazul

L-am contactat şi pe şeful Cultului Musulman, muftiul Iusuf Muurat, şi i-am expus cele întâmplate. Acesta s-a arătat destul de deranjat de atitudinea imamului, explicând că majoritatea argumentelor sunt false. „În primul rând, din punctul de vedere al religiei islamice, bărbaţii se distrează separat faţă de femei. Altfel, ce exemplu de comportament ar putea da enoriaşilor săi?!".

Referitor la explicaţia pe care imamul a dat-o referitor la gardul existent, care delimitează Geamia de casa parohială, muftiul ne-a declarat că acesta a fost construit ilegal, fără a se cere aviz. „Geamia nu e separată de casă. Casa este o anexă a Geamiei, nu este o construcţie independentă, deci nu avea niciun drept să facă petreceri acolo şi nici nu poate obţine drept de folosinţă a casei", a mai susţinut muftiul.

Un gard ilegal construit

Cât despre semnăturile care au fost strânse pentru presupusa posesie a casei parohiale în care locuieşte la acest moment, şi muftiul ştia că acestea au fost strânse cu un scop viclean, sub pretextul ca muftiul Cultului Musulman să nu îl excludă din rândul preoţimii.

De altfel, şi informaţiile referitoare la construirea casei din propriile fonduri sunt total false: „Casa a fost construită din banii comunităţii, sunt multe persoane care au ajutat la ridicarea ei. Cert este că şi imamul a contribuit cu propriile sale mâini la lucrări".

Murat ne-a mai declarat că va sesiza Comisia de Disciplină şi va cerceta în amănunt toate cele semnalate de comunitatea din Valea Dacilor, dar şi a celor argumentate de imam: „Nu tolerez un astfel de comportament. Pe mine nu m-a anunţat că are de gând să facă o petrecere acolo", a conchis muftiul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Murat Iusuf © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates