Daca aveti articole sau informatii trimiteti pe adresa da email
muratiusuf@yahoo.com

vineri, 11 decembrie 2009

Muftiul divorteaza.Murat Iusuf si-a gasit o alta...



Desii ne intrabam cu totzii cum de il mai suporta pana si sotzia, nu despre acel gen de divotz este vb in cele ce urmeaza.
Casatoria lui murat cu taiba este pe muchie de "cutit".
Dupa ce in urma cu 2 luni incercau sa il "omoare" pe cel muntean ca cica era mai ortoman acum se acuza reciproc de hotzie. Murat Iusuf zice ca Nagi a luat banii, Nagii zice ca nu e adevarat si ca buhaiul minte cu nerusinare ca de obicei.

Amandoi niste mincinosi.
Nagii sau Murat este mai putin mincinos? n-are nici o importanta.

Oamenii au suferit.

30.000 de euro! Partea lui Murat.
Nu se mai satura omul asta fratilor.
Se pare ca acum muratura vrea sa o dea pe Onder (consilierul de cult) dar eu zic ca nici magaria asta nu o sa-i mearga ce parere aveti?

Taiba zice ca numai cu avionul era organizat in colaborare si au schimbat chiar si anuntul de pe net insa noi am copiat ce era de copiat.
Taiba impreuna cu muftiatul.
Poza cu pricina



Deşi au plătit câte 1500 de euro, pelerinii au dormit în cort şi au cerşit pâine

Mai mulţi musulmani care s-au întors recent de la pelerinajul la Mecca şi Medina îl acuză pe Muftiul Iusuf Muurat că i-a înfometat şi i-a ţinut în condiţii mizere, deşi au plătit câte 1500 de euro de persoană. “Am stat opt zile ca animalele, într-un cort cu noroi pe jos, fără saltele şi am mâncat pâine uscată şi din când în când orez, pe care le-am cerşit de la alte grupuri de pelerini. Înainte de plecare, muftiul ne-a promis că vom fi cazaţi în hoteluri de trei stele şi vom primi trei mese pe zi, în sistem de bufet suedez. Cine plăteşte acum pentru această bătaie de joc?”, se întreabă retoric Mubin Kurtseit, unul dintre participanţii recent întorşi din pelerinaj. Când pelerinii i-au cerut explicaţii, muftiul a dat vina pe preşedintele Fundaţiei Taiba (coorganizator al pelerinajului), Dr. Abu Al-Ula Al-Ghaithi, care ar fi primit banii şi trebuia să se ocupe de cazare şi masă. În replică, Abu Al-Ula Al-Ghaithi ne-a declarat că el nu a primit banii la care face referire muftiul.

luni, 30 noiembrie 2009

Scandal interminabil cu celebrul protagonist Iusuf Murat

Cum spuneam...in articolul ziua mufty a lansat un atac pe numele lui "lovitura sharpelui", insa nici geafar nu s-a lasat mai prejos, el a parat aceasta lovitura cu "apararea maimutei" s a m d.

Nu este o poveste, din pacate nu este o poveste, asa zishii musulmani se balacaresc in public si cea mai mare vina o are asa zisul cap al clanului Murat. El este "mai catolic decat papa" el vrea sa dea lectii de moralitate cand el insushi este putred de imoralitate.

Omu danseaza cu matusha-sa! Murat: voi lua masuri!(citat ziua) dar inpotriva ta cine sa ia masuri jigodie penala ce eshti?(citat dezvaluirile) si tot asa.

Noi stim ce face murat: ca umbla prin locuri indecente in compania unor persoane dubioase, ca nu tine cont de moralitate cand face dragoste in afara casatoriei cu femei(shi cei drept le resplateste-"de la el mai putin de la Dumnezeu mai mult"), mai stim shi ca ishi baga mai mult de jumatate din bani scoshi din sponsorizari
in buzunar s a m d

Acum se vorbea de o nunta unde a participat jighimeaua shi s-ar fi consumat bauturi alcoolice. Ei shi? de ar fi doar atat. eu personal ash zice ok. totul este normal.
Nu m-ar deranja asha de tare, de aceea nu voi posta articolul din dezvaluiri ci cateva poze :
NO COMMENT

marți, 24 noiembrie 2009

Lovitura sarpelui, atacul lui murat iusuf

Lovitura sarpelui nu este o schema de kung fu ci tehnica lui murat iusuf.
Atata stii atat faci, dar de cazut tot cazi, dar te impotrivesti unde nu trebuie.
Prostul ala doar se face ca vrea sa fie muftiu nu vrea sa fie dar altu chiar o sa te schimbe.
Ziua?
Un ziar de kkt.
Am dat si noi un comentariu si nimic.
de fapt doar am vrut sa testam loialitatea lor fata de muftiu.
Cam slabuta miscare.
Razboi in ziare?
Cine castiga si cine pierde?
Un om care a comandat articole si a dat bani mult inainte de a fi muftiu.
Cersea si inca mai cerseste bani de la turci de la arabi si ii vorbeste de rau pe cei care nu cotizeaza.
Comic stiti ce este?
Muftiul; murat iusuf vorbeste de islam si de principiile islamului: "„În primul rând, din punctul de vedere al religiei islamice,..." pune frana gheorghe un'te duci?
Islam?
CE legatura are islamul cu muftiatul? pot sa stiu si eu? ca sunt curios nu de alta.
Statut muftiat 2008: " (5) Practica religiei islamice, rugăciunile şi sărbătorile religioase se efectuează în baza principiilor stabilite de Şeriat, conform tradiţiei comunităţii musulmane din România.

Conform tradiţiei comunităţii musulmane din România!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adica? Nu are treaba cu islamul mai pe romaneste.
DACA tu ai scris astea in statut de ce te mai k..ci pe tine cu islamul?
Lasa-l sa doarma somnul de veci.
Tu nu ai treaba cu islamul nu te intereseaza islamul deci...?
Vezi-ti de treaba.
Iti aduci aminte de islam cand iti convine?
Da un decret si zi ca nuntile sunt interzise omule!

Da un decret si zi pomenile sunt interzise!

Da un decret si zi ca banii pe care ii iei pentru inormantare, loc de inmormantare, si toate cele sunt intezise!

Un musulman poate sa faca toate pacatele din lume (exceptie facand idolatria).
E pacat, fff mare pacat dar este al lui!
Dar un musulman nu poate mintii! Cum a facut Murat Iusuf in repetate randuri.
De ce? Pentru ca minciuna nu are loc in islam, cel care minte nu mai este musulman.
Si in al doilea rand, un musulman nu poate sadii samanta dezbinarii asa cum face Murat iusuf.
El a rezolvat problema cu Geantemir Edvin cu un articol rasuflat in ziua?
Are cineva iluzia ca ziua scrie adevarul?
Citeste cineva in afra de internauti ziua?
Eu nu cred.
Nu am auzit vreodata pe cineva sa zica hai frate repede ca se termina ziua!
Poate acum ca baga ceva scandaluri sa il mai citeasca cineva.
Murat Iusuf nu cred ca a rezolvat aceasta problema cu 2 randuri expirate scrise intr-un ziar depasit de vremuri si situatii.
Rusine!
Rusine!
Rusine!
Puteai sa mediezi conflictul daca exista nu sa arunci cu kkt in altii!
Puteai sa demisionezi sa vina unul competent nu un lingau ca tine.
Iti place mult fotoliul?
Ai terorizat clerul musulman.
Tu esti capul nostru?
Niste rai si niste fameni
Ie rusine omeniirii sa va zica voua oameni!

As zice boule magarule s.a.m.d. dar as jigni animalele.

Caiestete inainte de a fi prea tarziu!
Sti f bine ca si faraonul sa cait! Dar ffffffffff TARZIU!





Festin in curtea Geamiei din Valea Dacilor (galerie foto)

Miercuri, 25 Noiembrie 2009 | 00:00:00
Claudia CANDET PrintGalerie foto

Tag-uri: Rubrici Ancheta Festin în curtea Geamiei din Valea Dacilor (galerie foto)
(140)
cap4.jpgÎn cursul zilei de ieri ne-au parvenit la redacţie mai multe fotografii în care imamul din Valea Dacilor, Geafar Tuncel, apare în prim-plan dansând printre invitaţii şi finii săi, în faţa casei parohiale, în curtea Geamiei

La nunta organizată în urmă cu două săptămâni, la care a fost naş, şeful musulmanilor din Valea Dacilor a încălcat câteva principii şi norme de bază. Acesta a dansat de faţă cu toată lumea, deşi religia pe care o propovăduieşte îi interzice.

Cu câteva zile înainte de o mare sărbătoare din calendarul musulman ne-au sosit la redacţie mai multe fotografii în care apare în prim-plan imamul din Valea Dacilor dansând printre invitaţi şi finii săi. Asta chiar dacă reprezentanţii cultului musulman, cu atât mai mult şeful cultului din localitate, dansează de obicei, chiar şi atunci când petrec, în grupuri mici, bărbaţii între bărbaţi şi femeile între ele.

Mai grav este că petrecerea a avut loc în curtea casei parohiale, care aparţine Geamiei şi, deci, comunităţii musulmane. Chiar dacă ar fi cineva care ne-ar putea spune că între geamie şi casa parohială este un gărduleţ care le separă, într-una dintre fotografii chiar se vede minaretul. Unii ar putea să ne spună că tinerii ar trebui ajutaţi şi, pentru că nu aveau unde să facă nunta, au făcut-o acolo. Greşit: soţia imamului este din localitate şi avea posibilitatea de a face nunta în curtea lor. Şi oamenii chiar se întrebau: este posibil ca un imam să danseze împotriva preceptelor religioase musulmane? Este posibil ca un viitor candidat la funcţia de muftiu, pentru că după câte se aude cam asta i-ar fi intenţia, să procedeze aşa?

imam_nunta.jpg„Aceasta este o directivă, se ştie şi de ce"

Aceasta a fost remarca imamului în timpul discuţiei la care a acceptat să participe pentru a aduce lămuriri în legătură cu acuzele care i se aduc.

Imamul a venit însă cu varianta sa: de fapt, nu nunta a fost organizată în curtea casei parohiale, ci doar primirea finilor, aşa cum se obişnuieşte la români, iar casa în care locuieşte desparte curtea geamiei de un gard; nu s-au consumat deloc băuturi alcoolice. În plus, printre invitaţi s-au aflat doar rude foarte apropiate ale naşilor, iar religia nu ar interzice dansul cu apropiaţii familiei. „Aşa ar trebui, de fapt", a explicat iniţial imamul, întrebat dacă religia spune ca dansurile să fie doar în grupuri formate din bărbaţi sau doar din femei.

„Nu este nimic care să ne oprească de la un dans, atâta timp cât dansul nu include un comportament anormal: nu dansez cu cei de grad de rudenie îndepărtat sau cu altă doamnă decât soţia mea. Atâta timp când sunt doar cu apropiaţii, nu văd niciun fel de probleme. Eu am să vin cu dovezi şi am să vă arăt că pozele trimise şi informaţiile reprezintă o directivă, se ştie din partea cui şi de ce", a mai susţinut imamul, în contradicţie cu ceea ce a declarase câteva rânduri mai sus.

Semnături pentru drept de folosinţă până la pensie

Din spusele mai multor credincioşi, dar şi apropiaţi ai imamului, revoltaţi de cele petrecute acolo şi care ne-au şi trimis imaginile de la eveniment, Geafar chiar ar fi vrut ca prin nişte subterfugii să preia pe numele său casa parohială, deşi imobilul este locuinţă de serviciu. De altfel, imamul a şi strâns semnături de la enoriaşii din localitate, prin care aceştia să-şi dea acordul pentru ca locuinţa de serviciu să treacă pe numele său. Chiar dacă această casă parohială, aflată în curtea Geamiei, a fost construită din banii strânşi din donaţiile credincioşilor. Semnăturile ar fi fost strânse sub pretextul ca Mufitul Cultului Musulman să nu îl excludă din rândul preoţimii.

În replică, imamul a susţinut că semnăturile s-au strâns într-adevăr de la aproape 95% din membrii comunităţii, dar că au fost colectate pentru a obţine drept de folosinţă asupra casei parohiale pe care o foloseşte şi care a fost, după cum declară, „vizibil îmbunătăţită cu ajutorul apropiaţilor".

Înă sunt puse sub semnul întrebării declaraţiile contradictorii ale imamului, care spune iniţial că întreaga casă parohială a fost ridicată din banii săi şi ai apropiaţilor, iar ulterior, că, de fapt, a fost doar îmbunătăţită: „I-am întrebat pe cei din comunitate dacă sunt de acord să slujesc şi să folosesc casa parohială până la pensionare. Eu nu am nicio intenţie să-mi trec casa pe numele meu".

Muftiul va cerceta cazul

L-am contactat şi pe şeful Cultului Musulman, muftiul Iusuf Muurat, şi i-am expus cele întâmplate. Acesta s-a arătat destul de deranjat de atitudinea imamului, explicând că majoritatea argumentelor sunt false. „În primul rând, din punctul de vedere al religiei islamice, bărbaţii se distrează separat faţă de femei. Altfel, ce exemplu de comportament ar putea da enoriaşilor săi?!".

Referitor la explicaţia pe care imamul a dat-o referitor la gardul existent, care delimitează Geamia de casa parohială, muftiul ne-a declarat că acesta a fost construit ilegal, fără a se cere aviz. „Geamia nu e separată de casă. Casa este o anexă a Geamiei, nu este o construcţie independentă, deci nu avea niciun drept să facă petreceri acolo şi nici nu poate obţine drept de folosinţă a casei", a mai susţinut muftiul.

Un gard ilegal construit

Cât despre semnăturile care au fost strânse pentru presupusa posesie a casei parohiale în care locuieşte la acest moment, şi muftiul ştia că acestea au fost strânse cu un scop viclean, sub pretextul ca muftiul Cultului Musulman să nu îl excludă din rândul preoţimii.

De altfel, şi informaţiile referitoare la construirea casei din propriile fonduri sunt total false: „Casa a fost construită din banii comunităţii, sunt multe persoane care au ajutat la ridicarea ei. Cert este că şi imamul a contribuit cu propriile sale mâini la lucrări".

Murat ne-a mai declarat că va sesiza Comisia de Disciplină şi va cerceta în amănunt toate cele semnalate de comunitatea din Valea Dacilor, dar şi a celor argumentate de imam: „Nu tolerez un astfel de comportament. Pe mine nu m-a anunţat că are de gând să facă o petrecere acolo", a conchis muftiul.

luni, 23 noiembrie 2009

Varul muftiului premiat, plebea sanctionata


In urma unui articol di presa locala (este lipit si articolul mai jos)
Comentariul nostru
Varul muftiului este si varul lui "Muze" (Agiomer Muzechir) zis si securistu. Nu stim daca aceasta porecla are vreo acoperire dar "plebea" vorbeste ca Nermin tatal sau era un colaborator si un comunist infocat si ca verii lor sunt in structurile secrete ale statului. Vicepresedintele UDTTMR desii suparat pe cumnatul sau presedintele au sarit la gatul lui Murat si l-au fortat sa ii dea un post incompetentului de Edvin Geantemir. Numele nu va spune nimic stiu pentru ca este cunoscut ca : Jamaica (NU SE STIE DACA ARE VREO LEGATURA CU EXOTICA INSULA).
Trecem repede peste faptul ca nici unul de la conducerea uniunii turco-tatare din medgidia(UDTTMR) nu este literalmente din medgidia iar daca dvs doriti vom dezbate acest subiect cu o alta ocazie. Daca erau "creme de la creme des societe" ok, dar ei sunt scursurile societatii, umbla mai mult ametiti decat treji si alte "calitati" pe care le vom discuta cu o proxima ocazie.

Pelerinul-hagiul-hacci-hadji- este acum la Mecca- rasplata pentru ca este ascultator
Murat Iusuf este cel care are cele mai multe bube.
Ar trebuii sa se autosuspende din functie nu sa caute bube la cei din jurul lor.
Pai cam 80% din preoti sunt patati si cand spun patati nu vorbesc de faptul ca iau "prosopul la pomeni sau impun taxe de inmormatare de nastere de casatorie si asa mai departe.
De ce nu ii vede pe ceilalti cu ochi rai?
pantru ca deocamdata prostul asta este incomod ceilalti nu.
De ce judeca pe altii desii el este mult mai patat?
Pt ca este: inganfat/indragostit de fotoliu/imoral/incorect/afemeiat etc etc
De ce am trecut la capitolul calitati si afemeiat? pentru ca episodul in care el petrecea cu "fetele bune" (prostituatele) le tinea partea si se certa cu altii ca de ce le-a dat afara din incinta cu pricina nu sa sters cu buretele si nu vreau sa amintesc si faptul ca ii facea ochi dulci si sotiei finului (aisha veli-tuzla) si a adus-o langa el doar doar ii va face si ea ochi dulci. Om de 50kg sa ajunga la 102 kg in 3 ani de zile..eu as jice ca e bolnav. dar el nu este bolnav ci...nesimtit.
Edvin a ajuns asa nu pentru ca este nesimtit(cu dea-ntregul) ci si putin bolnav, deci el ar avea o scuza.
Cat despre mutarea finului la cral am mai spus-o si o repet: este o greseala de ordin tactic pentru ca fundatia tuna (cei care voiau sa reinstaureze califatul) il vor sprijinii in dauna muftiului.
Viiitorul Muftiu finul? -veli revan
O sa inventeze in statut o succesiune?
Eu nu cred, sau... Iubeste prea mult acel fotoliu.
Dar de ce ar vrea un catelus acolo?
Sa nu il deranjeze pe el, pentru ca a deranjat multa lume.
Da, asa este cat de cat logic.


Vărul Muftiului, imam la Mereni, pierde bani la jocurile de noroc

Luni, 23 Noiembrie 2009 12:40

Exclusiv

În timp ce şeful Cultului Musulman exclude un hoge pentru că face parte dintr-o orchestră

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au intrat în posesia unei fotografii în care imamul Geantemir Edvin din Mereni se distrează “la aparate”, dând dovadă de un comportament total nepotrivit pentru un slujitor al lui Dumnezeu.Pentru “meritele” sale deosebite, şeful Cultului Musulman din România l-a trimis pe imamul din Mereni să însoţească din partea Muftiatului grupul de musulmani ce se află în pelerinajul anual la Mecca. Dacă vă întrebaţi cum este posibil ca un om cu un comportament imoral să fie ghid şi călăuză spirituală într-un astfel de drum sfânt, vă explicăm noi: Geantemir Edvin este vărul Muftiului Iusuf Muurat!În timp ce pe vărul Edvin îl lasă să joace jocuri de noroc, Muurat se supără peste măsură pe un alt imam, Raşid Ramsai, din Negru Vodă, pe care îl dă afară din serviciu doar pentru că face parte dintr-o orchestră care cântă la nunţile şi botezurile musulmanilor, contribuind în acest fel la perpetuarea tradiţiilor.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Contactat telefonic, Muftiul Iusuf Muurat a rămas fără replică auzind că ruda sa a fost surprinsă într-o ipostază atât de jenantă. Pentru a-l scuza pe vărul său, nu a găsit nimic mai inteligent de spus decât faptul că fotografiile pot să fie trucate!
Şeful Cultului Musulman a adăugat că va face totuşi o anchetă după sărbători şi dacă imamul va fi găsit vinovat îl va pedpsi.

În loc să îi unească, Muftiul i-a dezbinat pe musulmani

Din momentul în care s-a căţărat pe scaunul de Muftiu, Iusuf Muurat nu s-a preocupat decât de consolidarea propriei poziţii. Pentru acest lucru, Muurat şi-a atras de partea lui mai mulţi imami cărora le-a acordat diverse stimulente şi a avut grijă să îi ţină la distanţă pe toţi cei care i-ar fi ameninţat poziţia. Prin acţiunile sale, Muurat a provocat numeroase scandaluri care au dezbinat comunitatea. Pe măsură ce se apropie alegerile (acestea vor avea loc peste un an), Muftiul începe să vadă în jurul lui tot mai mulţi duşmani şi tot mai multe comploturi, astfel că nu ezită să îi excludă pe toţi cei care i se par periculoşi. Din punctul de vedere al muftiului, Ramsai poate fi periculos, căci acesta este unul dintre imamii care, anul trecut, s-au opus modificării ilegale a Statutului Cultului Musulman din România.

Exclus pentru că… face parte dintr-o orchestră

Raşid Ramsai slujeşte la geamia din Negru Vodă încă din anul 2003. În paralel, el face parte dintr-o orchestră care cântă la nunţile şi botezurile familiilor de musulmani, fără a considera că acest lucru încalcă principiile morale ale Islamului, căci aceste evenimente fac parte din tradiţia comunităţilor musulmane din România. În 2005, Muftiul l-a chemat pe Raşid la ordine şi l-a pus să dea o declaraţie că nu va mai cânta. I-a spus că dacă refuză îl dă afară din preoţie. Tânărul a cedat şantajului şi a semnat. După ce s-a căsătorit şi nevoile financiare ale familiei au crescut, Raşid a fost obligat să îşi reia vechea îndeletnicire. Au urmat presiuni repetate din partea Muftiului care l-a îndemnat de mai multe ori să îşi dea demisia.
Pe 15 octombrie 2009, Iusuf Muurat a convocat Comisia de disciplină pentru a discuta situaţia imamului de la Negru Vodă. Membrii comisiei au considerat că imamul Raşid nu a comis nicio faptă de indisciplină şi de aceea decizia nu este de competenţa lor.
Muurat nu s-a lăsat şi a mers mai departe. Pe 12 noiembrie a convocat Şura-I islam (forul decizional al Cultului Musulman), bazându-se pe majoritatea de susţinători pe care o deţine în sinod.
La şedinţă, Muftiul a scos din sertar declaraţia lui Raşid şi, în baza ei, a obţinut excluderea acestuia din rândul clericilor.

Unde sunt cei 600 de dolari?

Pentru că se consideră nedreptăţit, Raşid Ramsai a depus la Muftiat o contestaţie a acestei decizii şi o reclamaţie privind drepturile băneşti ce i se cuvin.
În baza unui protocol dintre Republica Turcia şi Muftiatul Cultului Musulman din România, fiecare imam primeşte un ajutor de 100 dolari lunar, care se adaugă salariului plătit de Ministerul Culturii şi Cultelor din România. În fiecare lună, Consulatul Turciei dă aceşti bani muftiului, care îi plăteşte pe imami. Raşid îl acuză în reclamaţie pe Muftiul Iusuf Muurat că foloseşte aceşti bani după bunul plac şi demonstrează că el nu a primit cei 600 de dolari care i s-ar fi cuvenit în ultimele şase luni, când funcţiona ca imam la Mereni. Totodată, imamul exclus e decis să îl acţioneze în instanţă pe Muftiul Muurat, pentru desfacerea ilegală a contractului de muncă.

Răzbunarea lui Muurat

După toate probabilităţile, Muftiul Iusuf Muurat l-a exclus pe Raşid Ramsai din răzbunare. Spunem asta pentru că numele lui Ramsai se află pe o plângere trimisă anul trecut Departamentului de Stat pentru Culte de mai mulţi imami care reclamau modificarea ilegală a Statutului Cultului Musulman din România.
Semnatarii documentului acuzau în primăvara anului trecut faptul că Statutul nu a fost prezentat în Adunarea Generală a Imamilor, “aşa cum s-a hotărât la prima dezbatere a proiectului, la care a participat şi domnul consilier Bogdan Moroiu, de la Secretariatul de Stat pentru Culte”.

Dezbaterea la care se face referire a avut loc pe 12 ianuarie 2008, dar o adresă oficială trimisă de Ministerul Culturii şi Cultelor a scos la iveală faptul că muftiul trimisese încă de pe 7 ianuarie documentul la Bucureşti. Acest lucru i-a făcut pe câţiva membri ai sinodului să realizeze că dezbaterea a fost o păcăleală. După ce au aflat că în documentul trimis la minister pentru avizare se regăsesc modificări pe care ei nu le votaseră, imamii au trimis adresa în care cereau ca Statutul să fie revizuit. În ciuda acestei solicitări şi a ilegalităţii flagrante, Guvernul României a aprobat Statutul lui Muurat.

“Legile” se schimbă după cum vor “muşchii” lui

Muftiul nu este la prima manevră de acest fel. Înainte de alegerile pentru şefia Cultului Musulman, care au avut loc în septembrie 2005, Muurat a emis un act adiţional prin care practic îşi înlesnea ocuparea funcţiei. Articolul 68 menţiona: “Candidaţii la postul de Muftiu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să fie cetăţean român;
b) să aibă vârsta de 40 de ani împliniţi;
c) să fie absolvent al Seminarului Musulman din Medgidia.
Pentru că nu avea 40 de ani, muftiul a eliminat limita de vârstă şi pentru că nu îşi făcuse studiile în Turcia, subpunctul c) s-a modificat în: “Să fie absolvent al Seminarului Musulman din Medgidia sau al unei instituţii teologice islamice din străinătate cu diploma acreditată şi echivalată de Statul român”. Acest act adiţional nu este însă semnat de Bagâş Şanghirai, şeful Cultului Musulman de atunci, ci doar de Muurat Iusuf (în acea vreme Prim Consilier de Cult), şi de către un consilier juridic, Zevri Saber, care însă nu era consilierul Muftiatului şi deci nu avea dreptul să semneze un astfel de document.

luni, 9 noiembrie 2009

Au terminat cu romanii... au trecut la musulmani

Politician italian: "Profetul Mahomed era pedofil"(titlu de articol www.ziua.ro)
O curva face din cel mai mare om al istoriei pedofil.
Cata cultura si cata educatie poate avea aceast "om" si aceasta natiune care desii nu sunt de acord cu ea accepta si "gusta" aceste vome.
Cica in arabia saudita se dau copile sheicilor...
Pentru ce se lupta? Ce vrea sa demonstreze?
Cica ar fi vorba de principii, de educatie, de cultura etc etc..
De ce vedem "adevarul" asa si nu altfel?
Pentru ca educatia noastra influneteaza nuantele adevarului nostru.
Nu poti afirma prin negare.
Nu poti sa faci reclama vorbind de rau pe ceilalti.
Nu poti sa castigi notorietate prin minciuni si aruncand cu kkt in altii.(cel mai
rau te vei murdarii tu)
Sau poti sa o faci daca nu sti ce este bunul simt.
Bine!
Sa zicem ca Muhamad a avut mai mult de o sotie.
Deci..? A fost poligam!
Ok!
Informatia este corecta. Dar de unde a aparut cifra aceea?
Acolo este a doua greseala.
A fost pedofil?
Nu! Categoric nu!
La inceputurile islamului sotia cu pricina avea 4 sau 5 ani. 13 ani la meca si 2/3ani
la medina. Deci? 5+13+3=21 ani. Hai sa zicem ca avea mai putin: 19 ani. Nici asa nu e bine? OK. Avea 17.5? e bine
Si acum pentru musulmani:
Sahih buharii:- eu eram o copila cand a venit surat al qamar.
Pentru cultura voastra(musulmanilor) surat qamar a venit in primii ani de revelatie.
Deci nu mai faceti voi calcullele ca ne e bine.
Un om cu o varsta aproximativa de 50 ani e chiar asa de neconceput sa se insoare cu
o femeie de 21 ani?
Nuuuuu!
Pai atunci?
Dar de ce nenorocitul s-a insurat cu mai multe femei?
Pai domnule draga, hai sa incepem cu inceputul:
-moise cate sotii a avut?
-avraam cate sotii a avut?
-iacob cate sotii a avut?
-solomon, david, noe etc etc
Isus cica a spus: "nu am venit sa stric legea si profetii ci sa o implinesc"
Eu nu am auzit nici o vorba impotriva legii lui moise, el a trait dupa legea lui
moise si a inteles-o mai bine decat jighimelele de "invatati", si a interpretat-o mai bine.
A venit vreun profet sa limiteze acest numar al sotiilor?
Nuuuuu?
A venit Muhamad si a zis: ...este permis 4 (sotii) dar este mai bine una singura..
Este permis, DAR DUMNEZEU recomanda una singura.
Nici asa nu e bine.
Vorbeste cea fara de educatie si fara de cultura.
Ce cultura femeie.
Renasterea a inceput atunci cand sti tu?
Sau samanta renasterii a fost sadita de musulmani.
Ei au venit si au facut universitati.(la care studiau capetele incoronate si clerul crestin)
Au facut bai din cauza carora inchizitia ii ardea pe rug si in care Isabela de Castilia intra o data la 2 ani.
Au venit cu geografia,astronomia, astrologia etc din cauza careia giordano bruno ardea pe rug pentru ca a indraznit sa spuna o farama de adevar invatat din cartile musulmanilor.
Provii dintr-o cultura care este dusmanul bailor si educatiei, dusmanul dezvoltarii si evolutiei, dusmanul civilizatiei.
Europa a distrus civiliazatii doamna, musulmanii au cladit civilizatii.
Si ultimul punct: copii erau dati cezarilor doamna nu seicilor.
Daca era depistat un asa disfunctional in Arabia Saudita cu siguranta era inchis sau decapitat.
Nu vreau sa incep o discutie si pe aceasta tema si sper sa ma intelegeti.
Imi cer scuze de orice cuvant jignitor adresat fara intentie oamenilor de buna credinta.
Am ramas totusi dator acestui ziar de 2 bani care nu este citit decat daca mananca putin kkt. "ziua"
Ziar si ziaristi care nu au pic de deontologie in ei, care scriu la comnda pentru
o farama dintr-un ciolan(un os de supt ca de ros nu a mai ramas), care uita de adevar si de bun simt cand le freci la nas una de 5 lei. Care isi vand onoarea pentru te miri ce...
Pardon?
Care onoare?
Ai si tu dreptate omule...au mancat kkt pana ce a intrat in normalitate. Si ei o sa intrebe mirati cand o sa lipseasca..cum? masa fara...?
Nu are nici un gust....

Imagini YouTube
9 noiembrie, 11:27

Daniela Santanche (Foto: gestcredit.wordpress.com)


Politicianul italian Daniela Santanche, fost deputat si candidat la functia de prim-ministru din partea formatiunii de dreapta La Destra(DANIELA GARNERO SANTANCHE'LA DESTRA - FIAMMA TRICOLORE 2,428 % voturi, insuficiente pentru a accede in parlament pt 13/14 aprilie 2008 - deci? oamenii sau saturat de prosti si scandalagii), a declarat duminica seara intr-o emisiune televizata ca profetul Mahomed a fost "pedofil" pentru ca a avut o sotie in varsta de noua ani, transmite corespondentul Agerpres.
"Mahomed era poligam, avea noua sotii, ultima dintre ele de 9 ani, deci era pedofil. Aceasta este istoria. Pentru cultura noastra el este un pedofil. Noi nu vom asculta niciodata de Mahomed pentru ca era un poligam si un pedofil", a spus Daniela Santanche, adaugand ca Europa ar trebui sa se ocupe serios de faptul ca "in Arabia Saudita sunt date copile minore seicilor".
Declaratia a fost facuta intr-o emisiune a postului Canale 5 in care se dezbatea sentinta CEDO de condamnare a expunerii crucifixelor in scolile publice din Italia, in studio fiind prezent si Ali Abu Schwaima, presedintele Centrului Islamic din Milano.
Acesta a afirmat ca musulmanii din Italia nu sustin scoaterea crucifixului din scolile italiene, chiar daca il considera un fals istoric si a catalogat drept o "scarbosenie" declaratia Danielei Santanche. Un alt musulman din public a reactionat de asemenea foarte aprins fata de declaratia politicianului de dreapta, atmosfera fiind calmata cu greu de moderatorul emisiunii.
La sfarsitul emisiunii, moderatorul a precizat ca toata echipa care a realizat programul se delimiteaza de afirmatiile "foarte jignitoare" pentru religia islamica.
Daniela Santanche, proprietara unei companii farmaceutice si lider in prezent al formatiunii Miscarea pentru Italia, s-a mai remarcat in trecut prin atitudini foarte controversate fata de religia islamica si comunitatea musulmana din Italia. In 2006, prefectul din Milano i-a acordat o escorta de politisti dupa ce a avut o alta discutie aprinsa intr-o emisiune cu un imam pe tema valului burqa purtat in spatiul public italian de unele femei musulmane.
Z.O.



Politicianul italian Daniela Santanche, fost deputat si candidat la functia de prim-ministru din partea formatiunii de dreapta La Destra(DANIELA GARNERO SANTANCHE'LA DESTRA - FIAMMA TRICOLORE 2,428 % voturi, insuficiente pentru a accede in parlament pt 13/14 aprilie 2008 - deci? oamenii sau saturat de prosti si scandalagii),

miercuri, 21 octombrie 2009

Taiba si Muftiatul mana in mana?



Taiba si Muftiatul mana in mana?
Pana nu demult in presa aparea comentarii de genu:"Comunitatea turcă este, aşadar, minată de nişte cetăţeni străini care vor să preia conducerea Muftiatului, pe care-l consideră „moderat”. Evident că muftiul Iusuf Murat - om tânăr şi cu studii în moderata Turcie - nu-i înghite pe fanii Jihadului, pe toţi veneticii veniţi de cine ştie unde şi aciuaţi aici, în România. Nu doar pentru că aceştia nu se subordonează legilor şi nici Muftiatului, ci pentru că tulbură prin prozelitismul lor agresiv convieţuirea paşnică.
Nimeni nu ştie ce se va întâmpla însă, pentru că, în timp ce Muftiatul beneficiază de amărâţii de bani de la stat, fundamentaliştii stau pe saci de bani. Şi dacă - Doamne fereşte - se întâmplă ceva, cine plăteşte? Turcii oneşti, în frunte cu muftiul!"

Acum insa presedintele Taiba si "capul" muftiatului se plimba de manutza prin "coclauri" si noi trebuie sa le intzelegem pozitia, sa le fim alaturi etc etc.
Si pentru ce?
Cum de acesti doi mari ipocriti sunt acum impreuna?
Cum de..?
Presedintele Taiba pentru bani iar "putregaiul" de la "poarta alba" tot pentru bani.
Atzi spune domniile voastre: "nimic nou sub soare"!
Oameni care de ochii lumii se balacaresc acum sunt "siamezi".
Nu este impotriva naturii?
Bine'nteles ca nu.
Cand se aduna scursurile societatii la un loc nu poate sa iasa nimic bun.
Pentru jegul asta de ziarist (si totzi ca el) nu conteaza in cine da si cum da.
Deontologie? Ce mai este si aia?
Turcii sunt onesti.
Ma bucur pentru ca si eu sunt tatar.
Dar restu?
Cine nu este ipocrit ca noi este...? .t...? te..? te-ro....? hai ca potzi spune nu te sfii stiu ca sti raspunsul: terorist.
Si de ce ma rog?
Ca asa trebuie sa scrie. Nu ca ar avea argumente ceva.
Ce inseamna cu ce se mananca...?
Nimic.
Cat timp burta si gura lui "are ce sa mananca" restu nu mai e problema.
Asa de incompetent poti sa fi incat sa nu fi platit pentru ceea ce debiteaza "creierasul" tau ci sa aberezi pur si simplu pe o tema pentru ca asa tzi sa dictat?
Daca asa zisii deontologi sunt vai de mama lor si nu au o pozitie demna de pozitia domniilor lor ce pretentzii sa avem de la acesti alienati mintali?
Si totusi sa revenim la oile noastre.
Asa de dureros a fost pierderea licentei oameni buni ca ati intrat in panica?
Care licenta?
Organizarea pelerinajului!
Nu stiati?
Taiba a pierdut.
Agentia de turism "X" a castigat.
Taiba si muftiul sau impacat, sau luat de manutza si au plecat la arabia saudita. Cioc cioc cioc! Buna ziua! Noi suntem taiba si buhaiul asta este reprezentantul musulmanilor din romania. Mai?...Sigur nu glumiti? Si ce doriti ma rog?
Sa ne dati si noua licenta inapoi ca o sa fim cuminti si nu o sa mai mancam kkt cu polonicul si o sa aruncam cu noroi doar in firma lui "X" si atat.
NU!
Cum nu?
Ce? Nu ati inteles bine?
Nu!
"X" are licenta si cu asta basta.
Las ca o coacem noi buhaiule, nu ramane asta asa.
Tu mananci kkt pe partea ta, eu pe partea mea si moare pana la urma si capra lu hashim.
Ce zici?
Zis si facut.
Daca ii puneai sa faca ceva bun, sa ajute un om ceva ar fi gasit 1001 de scuze.
Asa este pentru o "cauza nobila".
Omorarea caprei vecinului!

joi, 1 octombrie 2009

Ce este muftiatul?

Ce este muftiatul?
Ce este muftiul?
Ce reprezinta institutia muftiatului?
Am atasat(jos): Hotararea publicata in Monitorul oficial
In ochii musulmanilor nimic!
Dar cum si de de ce a aparut aceasta institutie?
Pe vremea otomanilor.
Au separat ei religia de stat.
Fiecare cu aia a m-...si!
Religia si preotii (musulmani) nu mai puteau sa se amestece in treburile
statului dar statul putea sa se amestece totusi in tot ceea ce "debitau"
nefericitii, sau preafericitii..
Fericitii (protii musulmani) isi sprijineau cocoasa de mana atotcarmuitoare
a statului si burtile de salariul mizer dar pentru care erau in stare sa se
umileasca, sa se injoseasca, sa dea spaga s.a.m.d
Aparu astfel ceea ce nu a existat si nici nu exista nicaieri in lume:
capusa, buruiana, parazitul numit muftiat.
Acum cateva zile vb cu un amic si imi povestea cum capul fundatiei Taiba sa
dus la meca cu GOZI. Pe la ministerre si alte institutii sa se milogeasca
si sa arate in fapt ca ei organizeaza pelerinajul de 19 ani si mai bine si
ca asta care are licenta a primit-o asa cum a primt-o si de ce ma rog sa nu
aiba si ei licenta? Ca doar ei il au in spate pe murat iusuf! Bietii nenorociti.
In loc sa astepte de la Dumnezeu, au inceput sa isi puna soarta in GOZI.
Pai aia cand i-au vazut au zis: OK si? Muftiul si muftiatul nu reprezinta nimic.
In tarile balcanice si in turcia exista asa o mare prostie. Nicaieri in lume nu
exista o astfel de institutie. De ce ati venit cu acest coate goale?
Daca veneati singuri poate ca se putea face ceva dar asa...ne pare rau.
Auzi tu. Aia care se cearta ca in codru prin media vin de manutza ca niste
copii obraznici care s-au impacat ca doar toate astea erau pentru raiting.
Cata nesimtire, cat tupeu poate sa aiba acest presedinte de la taiba.
Rusine. Rusine. Rusine.
Un alt prieten zice: pai nu este muftiat si in bulgaria?
Da este, i-am raspuns dar nu exista in alta parte, decat in tarile care au
apartinut imperiului otoman si nici alea toate: spre exeplu-siria, algeria,
arabia saudita etc nu au astfel de monstruozitati.
Muftiu trebuie sa fie cineva care isi castiga acest drept prin stiinta sa
nu prin spaga sau mai stiu eu ce mishculatiuni. Daca 23 de jegosi voteaza
un GOZI trebuie sa ascultam de acest GOZI?
Nu cred!
Reprezentantul musulmanilor!!!
Oameni buni treziti-va!
Nu degeaba canta raposatul: desteaptate romane...
Desteptati-va oameni buni (pt ca e general valabil-oamenii dorm pe ei)
Am reusit sa bagam in religie (atentie nu zic sa inventam pt ca nici de asa
ceva nu suntem buni) toate mizeriile pe care le-am considerat "folositoare"
pentrru temiri cine si pt temiri ce.
Religia este un mod de viata nu o slujba sau o parghie in mana lui GOZI.
Dar din pacate asta a ajuns.
Noi nu o sa facem afise si manifeste sa le impartim cum am vazut pe la
bucuresti si in Moldova dupa moartea preafericitului cum ca x candidat
ar fi turnator (colaborator) nu mai tin minte exact.
Dar noi toti stim ca buhaiul asta de 100 kg si mai bine avea doar 50 de kg
cu haine si bocanci de iarna inainte de a se face GOZI si ca bunastarea lui
s-a reflectat in cipoiul pe care cu mandrie il cara.
Socoteala omule. Cum o sa dai socoteala? A meritat?
Banii? Femeile? Pozitia sociala?
Cu siguranta sti(gozii) ca si profetului nostru i s-au oferit aceste 3 lucruri
pe care le-a refuzat. Si a adaugat: daca mi-ati da soarele intr-o mana si
luna in cealalta eu tot nu voi renunta la datoria mea.
Ai uitat care este datoria ta de credincios sau nu ai stiut niciodata?
Am atasat Hotararea prin care guvernul tarii mele a aprobat statutul cultului
care nu ma reprezinta. Un statut care a fost aprobat desii clerul din Romania
nu l-a aprobat. Nu l-au citit si nici macar nu aveau habar de continutul lui
pana la aparitia sa in monitorul oficial.
Este de inteles.
Eu pot sa inteleg ratiunea care a stat la baza deciziei statului. E mai bine sa
controlezi unul singur decat mai multi. Dar eu zic ca e mai usor sa controlezi
ceva cand este liber consimtit decat cand se face cu JAPCA. Nimeni nu asculta de
muftiu e limpede ca buna ziua. Nimeni nu respecta deciziile muftiului. Ati facut
un sondaj si statea bine in procente? Eu zic ca nu! Dar conteaza fotoliul nu
procentele o sa adaugati dvs acum.
Data viitoare va voi povestii o intamplare cu oficiali veniti sa faca un cadou
unei geamii din Romania si cum acestia au inmanat acest cadou lui GOZII si cum
acest GOZII vroia sa fuga cu aceasta mica atentie din obisnuinta nu ca ar fi
avut ce sa faca cu pachetul respectiv. (astept mai multe detalii deocamdata)

GUVERNUL ROMÂNIEI
HOTĂRÂRE privind recunoaşterea Statutului cultului musulman
(Publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 469 din 25 iunie 2008)

În temeiul art. 29 alin. (3) şi al art. 108 din Constituţia României, republicată, precum şi al art. 49 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Se recunoaşte Statutul cultului musulman, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Decretul Prezidiului Marii Adunări Naţionale nr. 590/1949 pentru aprobarea Statutului Cultului Musulman din Republica Populară Română, nepublicat, cu modificările ulterioare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
───────────────
p. Ministrul culturii şi cultelor,
Demeter Andras Istvan,
secretar de stat


Bucureşti, 11 iunie 2008.
Nr. 628.

Anexă



CARTE DE VIZITĂ

• S-a născut la 18 august 1977, la Medgidia, judeţul Constanţa.
• A studiat la Liceul Teologic din Edirne (Turcia), între 1991 şi 1994.
• A absolvit Facultatea de Teologie Islamică „19 Mayis” din Samsun (Turcia), în anul 2000.
• Este doctorand la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.
• A fost ales Muftiu la 15 septembrie 2005, pentru un mandat de cinci ani.

marți, 11 august 2009

Musulmanii din dobrogea: adevarul gol golut

Azi am citit un articol care vorbea de musulmanii din Dobrogea, despre asimilare si renastere postat pe un site (www.i..azi.ro) al arhicunoscutilor "facatori de bine".
Articolul incepe cu aduceri aminte si lacrimi pentru situatia jalnica a musulmanilor din romania, cu alte cuvinte un batranel isi manifesta durerea pentru faptul ca in moschee erau numai batrani si deloc tineri.("Unde sunt tinerii? Ei nu vin la moschee? Ei nu fac rugaciunea?")
Analizand(continua el art.) situatia acestor musulmani dobrogeni vei constata cu parere de rau ca foarte multi dintre ei nu mai detin din Islam decat numele de musulman...situatia continua sa degenereze…La majoritatea nuntilor musulmanilor se serveste alcool…Majoritatea musulmanilor nu s-au prosternat nici macar o data in viata…Traditiile si obiceiurile au luat locul principiilor de baza ale Islamului, pomenile au luat locul rugaciunii obligatorii, musulmanii nu vin la moschee decat in dimineata de Sarbatoare, recitarea Coranului se vinde si se cumpara, cursurile de Coran si religie au ramas fara copii, daca vrei sa-ti practici religia esti catalogat drept fundamentalism de propria familie, tinerii cred ca religia este numai pentru batrani, tineretul este dezinteresat de propria credinta iar celor care vor sa practice Isalmul le este rusine de cei din jur ca nu cumva sa fie catalogati drept necivilizati si de moda veche, etc etc etc

Ok!
Elevul este vinovat. Nu vrea sa invete, pentru ca aici nu exista "nu pot".
Cam asta am inteles eu. Sau am inteles gresit?
Domnule "k.e." v-as ruga sa mai faceti o analiza. Si de data asta sa mai adaugati cateva elemente: "profesorul nu a stiut sa explice", "profesorul nu a stiut sa aplice", "profesorul nu a facut o analiza obiectiva si nu a dat un diagnostic corect privind modul de abordare al situatiei", "profesorul a tratat cu superficialitate problema", "profesorul a vazut problema dar nu si rezolvarea", "profesorul a vazut pe jumatate problema", "profesorul a vazut si problema si rezolvarea dar nu a pus-o in aplicare, sau nu astiut sa o puna in aplicare, sau nu a vrut sa o puna in aplicare", "profesorul a avut si are alte preocupari" etc etc
Sa va spun "CHEVA" domnule "k.e.": in 99% din cazuri profesorul este de vina nu elevul. Dvs abordati problema dintr-un unghi foarte "ciudat". Nu faceti nimic pozitiv pentru musulmanii din dobrogea dar criticati. Stati ca o marioneta in loc sa puneti punctul pe "i".
Cum vedeti dvs viitorul?
Daca dvs care aveti parghiile necesare si "cunostintele adecvate" nu faceti ce ar trebuii sa faceti cum se face ca asteptati ca aceasta comunitate sa se destepte singura asa tam nesam?
Pentru situatia musulmanilor din romania dumneata esti responsabil nu x sau y pt ca v-au pus piedici. Nu cauta vinovatii, pentru ca ii stim. Nu ne intereseaza numele lor. Dvs ce faceti?
Scrieti un articol? FFFF bine! Aplauze! Ati avut ocazia sa indreptati un rau cu "mana" nu doar cu vb cum faceti acum dar nu ati facut-o. De ce? Credinta slaba? Nu aveti incredere in cel de sus? Sau e mult mai grav? Sunteti santajabili?
De ce domniile voastre nu au luat atitudine cand a trebuit?
Daca 7 persoane imi spun ca sunt beat ...nu inseamna ca sunt dar.... totusi nu trebuie sa imi ridice semne de intrebare in "tartacutza?
Daca sunt si eu nu stiu? Daca nu sunt totusi de ce altii ma vad asa cum ma vad? Ce au "altii" impotriva mea de ma catalogheaza drept betivan? Unde gresesc? Cum gresesc? Gresesc?
Si dupa o analiza cvasiobiectiva (obiectiva nu cred ca se poate) sa dorm pe o ureche nu?
Dar daca eu zic: ce au ma si nebunii astia, pai ei nu stiu ca eu nu beau?... Si daca nu verific variantele...inseamna ca nu sunt nici negru sub unghie mai bun ca acuzatorii mei.
Domnule k.e.: Nu incerca sa scoti paiul din ochiul vecinului pana nu iti scoti mai intai "barna" din ochi! Un sfat gratuit de aceasta data.
Dupa 20 de ani de la asa zisa "revolutie" musulmanii din dobrogea nu au televiziune, nu au radio, nu au carti.
Da da. Nu au carti.
5 carti facute de bucuresti, 3 carti jumate si cateva brosuri la constanta + nici o carte de asa zisi reprezentanti ai musulmanilor "mcm"- asta e palmaresul nostru?
Prietenii lui murat iusuf, fundatia tuna a scos o carte despre viata profetului. Vreti sa stiti parerea noastra? Jalnica.
Ceilalti prieteni: "fundatia servicii..." o carte cu o floare pe ea. Nici macar nu o poti considera carte.
Kuranul scos sub "obladuirea" muftiatului are probleme mari: exprimare, limbaj si banuiesc si de redare a adevaratului sens.
Asadar domnule k.e., despre ce vorbeam? Tu ca profesor: nu aduci manuale, nu vi la ore, nu te ocupi de elevi, unii nici macar nu stiu cine este profesorul lor si dumneata vorbesti de situatia musulmanilor? Tu ce ai facut pentru a schimba aceasta situatie? Daca nu ai facut nimic cum de ai tupeu de a comenta asa de..de..de...
Daca faceti activitati doar de dragul de a face mai bine nu.
Si sa sti ca pot sa scriu si eu un verset sau o vb a profetului pentru a-mi intarii pledoaria dar nu am vrut sa ma arat "interesant" dar acum ca ma vad nevoit voi aminti in treacat de cateva cuvinte ale lui M.
In fata domnului vor venii multi care au cheltuit bani pe calea Domnului, care au murit pe calea Domnului si care s-au rugat sau au recitat kuranul pentru a castiga bunavointa LUI. EL le va spune atunci: Tu ai cheltuit pentru ca lumea sa vada, sau sa te laude; tu tai invatat pentr ca lumea sa vada sau sa te laude...tu..tu...tu...etc etc.
Aveti grija la intentiile voastre.
Mai ales domnia ta k.e. Nu mai fi atat cu nasul pe sus.
Utanmadiktan sonra istedigini yapabilirsin. (vb din profeti)
Cine este mandru nu va intra in...?
Care este raspunsul corect?
a) mare
b)restaurant
c)casa alba
d)uniunea europeana
e)paradis
Cu siguranta raspunsul este stiut pana si de copii
Dar sti ce trebuie sa faci pentru a reusii?
Chiar daca iti dau variante tot nu cred ca te va ajuta

miercuri, 5 august 2009

Cancerul europei - frustrarea

Buna ziua lume!
Un "om" din occident, lider al unui partid, "nu spun cine, persoana importanta" a facut o serie de afirmatii de genul: "in Europa nu este loc pentru Islam pentru ca acesta este un "cancer" care trebuie indepartat prin "chimioterapie"".
"Valorile occidentale, libertatea de expresie, democratia si drepturile femeilor sunt incompatibile cu Islamul, care este un cancer care ne mananca drepturile si trebuie facut ceva in acest sens", a mai spus "omul"
Ok?
Pana aici totul ok?
Pai nu te supara "nene" (si oricine gandeste ca el) dar drepturile femeii nu sunt incalcate de islam ci de lumea occidentala pe care o ridici in slavi. Din ce an ma rog "lumea occidentala" a acordat drept de vot femeii? De cand pana cand trebuie sa o dezbracam cu forta pentru "mustii" de libertate femeia? Si de ce sa fie interzis in franta si turcia invatamantul pentru cele care se imbraca ca fecioara Maria? De cruciade si de inchizitie ati auzit? Ca venii vorba de inchizitie, va aduceti aminte cum depistau in spania anilor (1500-1600) apartenenta la religia islamica? Simplu: intrau in casa si daca "nenorocitul avea baie in casa era musulman, pentru ca ditamai Isabela De Castilla se "lauda" ca sa spalat de 3 ori pe an. Oamenii in 1900 inca mai aruncau "kkt-ul" pe fereasta si nu se spalau cu lunile.
Se dau legi pentru a umili musulmanii (nu ai voie sa intri imbracata ca fecioara Maria in scoala, si logic femeia pentru ca este prea "demna" pentru societatea din lumea "occidentala" nu se va dezbraca sa faca pe plac acestei lumi, si lumea occidentala va "urla" ca sunt analfabeti)
pentru a indeparta acesti oameni si pentru ai tine in intuneric.
Lagare de concentrare si genocid azi in secolul luminii, drepturile omului incalcate si nenea boul vorbeste de cancer. Dumneata esti cancerul si cei care gandesc ca tine nea...caisa
Renasterea cum a inceput? Cine sunt arhitectii renasterii daca nu islamul? Unde studiau suveranii europei daca nu in universitatile islamice din Andaluzia? Unde studiau chiar si monahii (unii au devenit papi chiar) daca nu in Cordoba? Cine este parintele medicinei moderne daca nu Avicena (ibn Sina)? Astronomie, matematica, geografie, etc etc etc
Rusine
Rusine
Rusine
Chiar nu vi se mai inroseste putin obrazul?
Nu mai aveti pic de rusine in voi?
Caricaturile? Dreptul la opinie, la libertate etc etc
Mazare ca sa imbracat in ofiter SS e antisemit, unde kkt este libertatea de exprimare, etc etc?
Femeia daca nu e despuiata, "usoara", "emancipata" cica nu ii se respecta drepturile
Dezbracte fa ca ma lupt pentru drepturile tale nu intelegi?
-Pai eu nu vreau sa ma dezbrac, ma loveste Dumnezeu
Tu esti idioata? Nu intelegi ca de fapt ai impresia ca vrei sa umbli asa, dar in sufletul tau defapt vrei sa umblii despuiata. Sa ai libertatea de a te culca cu unu si altul.
-Nu. Nu vreau asa ceva.
Vedeti ca am avut dreptate? Au indoctrinat-o. Are impresia ca vrea sa fie "innapoiata" dar de fapt nu ...ea vrea altceva.
-Nu vreau domnule. Ce nu intelegi.
Vedeti unde era cancerul? Trebuie sa-l extirpam. Zise adevaratul cancer, sida, ebola si care o mai fi numele lui zilele astea.
Dar "mosu" ce a facut cand au aparut caricaturile cu pricina?
Nimic.
Scuze. A facut ceva. A chemat jandarmii ca sunt unii care impart fluturasi (fara mesaj dubios, doar de prezentare a unui profet). Ok. Dar ce trebuiau sa faca acei jandarmi domnule Iusuf?
De ce nu ati chemat jandarmii ca sunt unii care construiesc ceva langa hunchiar?
Poftim?
Ati chemat dar nu au venit? Pai nu era normal? Ei vin numai cand "ne mancam noi", nu cand ne "mananca altii"
Sau nu au venit? Pentru ca ati luat spaga?
Bucurate cat mai poti omule.
M-am bucurat ca a venit un tanar, dar nu am luat in calcul si varianta cu "tanar si prost". Mi-a scapat. Altadata sa ne fie invatatura de minte. Un "om" fara principii este egal cu zero. El nu intelege poate conceptul. Nu stie la ce folosesc aceste principii. De ce sa le ai? La ce folosesc? Tin de foame? De sete? Nu? Pai atunci sunt bune ca apa in izmene, sau in ciubote.
"Aceasta lume este doar placere amagitoare"- Curan
Sa nu uitati asta niciodata. Este un adevar universal. Nimeni nu pleaca pe lumea ailalta cu bani, avere, fotolii(de muftiu spre exeplu) etc
Atunci de ce atata ambitie sa adunam avere?
Atunci de ce atata ambitie sa adaugam nume pe lista casanova sau don juan? (cica aveau liste cu cate au facut dragoste)
Atunci de ce nu venim pe calea cea dreapta?
Cei care sunt pe calea cea dreapta sunt niste prosti?
Ati vazut ce averi au alesii poporului?
Nu ne deranjeaza asa tare ca se fura cand se face ceva si pentru cetateni.
Mazare a facut cate ceva. Dar ceilalti din judet? Dar din tara?
Au pus taxe si impozite. Ce sa faca si ei?
Taxa robin hood
Ahaha... Respiri? Scoate banii!
-Ce bani omule?
Taxa pe aer respirat!
-Exista...
Da! Nu eu am dat-o ci ministrul "frunza lata". Nu bag eu banii in buzunar ci statul
-Pai si 80% nu furati dvs cu "frunza lata and company"?
Ce? Nu nu este adevarat. calomnie! Te voi da in judecata! Auzi domnle. Nu sunt 80%, ci 79.99%. Pentru imprastierea de zvonuri neconforme cu relitatea te voi da in judecata.
-Sa fi tu sanatos. Poti sa faci ce vrei. ("Utanmadiktan sonra istedigini yapabilirsin" peygamberlerin sozu)
Numai sa nu mai furi atata ca nu furi de la stat ci furi de la mine pentru ca sunt contribuabil.
Ce conteaza! Eu sunt functionar. Pe timp de criza am 30 mil salariu, si sparg seminte
Cum spargi seminte?
Pai asta este job-ul meu omule ce nu intelegi?
Taxa de pod la fetesti.
Pai nu e ilegala?
Daca ilegalitatea o comite cel cu painea si cutitul in mana nu este ilegalitate ci derogare
Ceeee?
Adica nu este ilegal daca statul o comite
AI inteles?

Traim in romania!
Si asta ne-a cam pus pe chituci!

Daca deschizi o afacere, statul ia peste 50% si nu contribuie cu nimic.
Nici tu facilitati, nici tu cadru legislativ, nici nimic, nimic nimic
Daca s-ar putea sa iti dea in cap cu siguranta iti va da
Daca ar putea sa te ajute cu siguranta ca nu te va ajuta

Asa si murat. De ajutat nu ajuta imaginea musulmanilor dar o strica de fiecare data cand deschide gura
Pe curand!!!

sâmbătă, 1 august 2009

Semitism si antisemitism


"Doresc sa imi cer scuze fata de dumneavoastra si de toti cei care s-au simtit vexati sau lezati de aparitia mea la prezentarea de moda din data de 18 iulie, din Mamaia, imbracat in uniforma de ofiter al Wehrmacht-ului. Aceste scuze le-am prezentat si public, ele fiind difuzate pe toate posturile de televiziune si in media romaneasca", se arata in scrisoarea facuta publica de edilul Constantei.
Am spus-o si o repet: Sunt Fan Radu Mazare

Azi, desii sunt musulman am inceput sa ii admir pe acesti oameni care isi spun "poporul lui Dumnezeu".
Acum aproximativ 40 de ani in america un "oarecare" "jignea" "poporul lui Dumnezeu". In secunda a doua toate organizatiile evreiesti au inceput sa vuiasca. Au facut mare tambalau, au inceput chiar si cateva procese(individul a fost dat in judecata) dar...faptul era consumat. Atunci au ajuns la concluzia ca e mai bine sa controlezi media decat sa incerci sa indrepti un "lucru" "dupa". Asa se face ca zi OSCARUL este dat unor filme fara nici o valoare artistica ("Pianistul") doar pentru ca reda "suferinta" unui anume popor. Alte filme trebuie sa isi modifice scenariul altminteri nu pot sa scoata "capul" afara (7 ani in tibet- ofiterul german trebuie sa "aiba remuscari" desi in realitate nu). Acum detin media. Media asa cum o stim noi este sclava "poporului ales".
Sa revenim totusi in Romania. Mazare iese la o prezentare de moda, imbracat in ofiter german cu intentia de a fi mai interesant (sau cum a dat-o el de gard:sa omagieze..bla bla bla) si toate organizatiile i-au sarit in cap.Pentru ei nu a fost deajuns "scuzele" (penibile dupa parerea mea- ce nu mai are voie omul sa se imbrace in vreun fel sau altul ca iaca se pun ... pe capul tau) ci mai mult, au cerut DEMISIA edilului. Dar de ce oameni buni? Eu sunt constantean si stiu ca acest om a facut ceva pentru constanta. Sau voi l-ati pus acolo si nu voturile poporului? Mai vedetiva domnilor de treaba. Una e sa te simti vexat, lezat sau complexat, si alta e sa exagerezi. Nu va este rusine? Cum va permiteti? Aici in tara noastra sa cereti demisia unui ales al poporului. Daca a facut afirmatii "grele" el va raspunde, dar nimic mai mult. Pentru ca s-au simtit intr-un anume fel el si-a cerut scuze dar nu pentru ca ceea ce facuse era ceva gresit. Dar timpul de reactie a fost uluitor. Am ramas masca. Si pe lista "idolilor" mei am mai adaugat o entitate: evreii.
Oare...
Nici nu vreau sa inventez ipoteze pentru ca exista cazuri clare.
Muftiul nu face nimic desii "altii" jignesc (cu sau fara intentie) nu doar musulmanii, ci chiar simbolurile islamului: profet, sotia profetului, moscheea (o pangaresc, impusca musulmani in moschee, violeaza, ii baga in lagare, ii omoara ca pe animale etc etc) si el nu are nici o reactie.
Eee,... nici chiar asa zice temiricine (un lingau)
Ok scuze, poate ca o mica reactie a avut: s-o fi scarpinat si el....
Nu vorbim de lagare de acum 70 de ani ci lagarele in care sunt inchisi musulmanii azi, anul 2009, oameni care au fost goniti din casa, oameni care au fost umiliti, violati, impuscati in acest secol, in acest mileniu, cu toate organizatiile care chipurile apara drepturile omului. Sau poate aia nu sunt oameni.
Oare de ce nu poate si buhaiul nostru sa se faca macar ca apara drepturile si imaginea musulmanilor, in loc sa umple de noroi in stanga si in dreapta cu vomele sale?
Duminica a fost evenimentul cu pricina si marti, la nici 24 ore distanta, organizatia lui cutarescu a si cerut demisia edilului. Ce timp de reactie, cata promptitudine. Am ramas uluit. Inca nu am reusit sa imi inchid gura(a ramas cascata).
Cat tupeu si ce viteza.
Pentru abuzul de la moscheea Hunchiar muftiul face miting, cheama media si vine doar Aladin cu Adinuta. De ce doar atat? Pentru ca musulmanii stiu ca acest individ nu le reprezinta interesele, pentru ca ei stiu ca "povestea" de la hunchiar nu e chiar asa cum a vrut sa lase impresia domnia lui muptiul.
Antisemitism*-cica e atunci cand..numai impotriva evreilor, desi popor semit este si arabul, dar ei nu mai sunt considerati oameni. Pentru ca daca erau oameni ar fi trebuit sa le protejeze cineva drepturile nu? Dar cred ca nici animale nu sunt, ca si in acel caz le-ar fi protejat cineva drepturile nu?

Poate ca nu mai face fata omul. Daca intradevar este "depasit" eu zic sa facem referendum si sa il dam jos. Sa punem in locul lui un om capabil: Revin Musledin; Ablachim Onder; sau chiar mai bine Veli Revan. Ultima propunere suna mai bine, sa lase tronul finului. Domniile voastre ce parere au? Nu m-am gandit bine. La noi nu e cu succesiunea? sau sunt eu dezinformat?
Muftiatul munceste, uniunile la fel, dar nici unii nici altii nu iau atitudine.
Pai voi nu vedeti ca suntem facuti teroristi pe toate posturile?
CNA-ul stiu ca doarme, nu au nici un interes, daca eram evrei se schimbau datele problemei. Pai voi credeti ca sta vreun evreu cu ochii pironiti in televizor sa urmareasca daca sunt "jigniti" sau nu? Hai sa fim seriosi. Se sesizeaza ei din oficiu. Nu am auzit pe nimeni sa zica "teroristul crestin", sau "pedofilul crestin", sau "violatorul crestin", sau "hotul crestin" etc etc voi de ce puneti islamisti de fiecare data cand dati o stire despre una sau alta? Asa vi sa spus? Asa ati primit ordin? Nu am pretentii la promtarite (ele citesc ceea ce scriu altii) dar voi deontologilor ce scuze aveti?
Bine. CNA-ul nu se sesizeaza singuri cand e vorba de cealalta ramura a semitilor, dar "seful musulmanilor" ce face? Nimic? Nici nu ma mir.
Oare cum o sa dea nu numai el, ci noi toti, in frunte cu deontologi si toate cele socoteala in fata lui Dumnezeu?
Cei care nu cred ca exista Dumnezeu,o sa dea socoteala chiar daca nu recunosc binefacerile sale, dar noi nu avem pretentii de la ei.


"Doresc sa imi exprim inca o data regretul fata de cei care s-au simtit lezati de aparitia mea din cadrul evenimentului de moda de la Mamaia si sa subliniez faptul ca nu am impartasit si nu impartasesc ideile nationaliste, fasciste sau antisemite, singura mea intentie fiind aceea de a omagia curajul unui ofiter care, intr-un stat politienesc, a luptat impotriva dictatorului aflat la Putere", incheie Mazare.

Scandalul a izbucnit duminica seara, cand primarul Radu Mazare a aparut la Mamaia pe scena unei prezentari de moda imbracat in uniforma de ofiter german. Alaturi de edil s-a aflat si fiul sau, imbracat intr-o uniforma de ordonanta de ofiter german. La doar o zi de la eveniment, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului a transmis o sesizare Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, in care arata ca primarul Constantei, Radu Mazare, "a incalcat Legea 107/2006, dar a si instigat un minor sa ii urmeze exemplul educandu-l pe acesta sa trateze legislatia in vigoare cu dispret".

Marti, Centrul Simon Wiesenthal i-a cerut lui Radu Mazare sa demisioneze de la conducerea Primariei din Constanta si sa isi ceara scuze. "Prin purtarea uniformei Wehrmacht-ului, va exprimati sustinerea si nostalgia pentru o armata care a comis cele mai groaznice crime de razboi si acte de genocid", a afirmat Efraim Zuroff, directorul Centrului Wiesenthal, cu sediul la Ierusalim.
ANTISEMITÍSM s.n. Concepție, atitudine de ură împotriva evreilor și de îngrădire a drepturilor lor. [Cf. fr. antisémitisme].
ANTISEMITÍSM n. Concepție și atitudine dușmănoasă față de evrei. /ANTISEMITÍSM s. n. atitudine ostilă față de evrei. (fr. antisémitisme)
ANTISEMITÍSM s.n. Atitudine (politică, socială etc.) ostilă față de evrei. – Din fr. antisémitisme.
SEMIT, -Ă, semiți, -te, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din grupul de popoare, apropiate între ele prin limbă și prin aspect fizic, din sud-vestul Asiei, nordul și estul Africii, căruia îi aparțin astăzi arabii, sirienii, evreii etc. 2. Adj. Care aparține semiților (1), privitor la semiți; semitic. – Din fr. sémite.
VEXA, vexez, vb. I. Tranz. (Livr.) A răni pe cineva în amorul său propriu; a jigni, a ofensa; p. ext. a contraria. – Din fr. vexer, lat. vexare.

joi, 11 iunie 2009

Studiul în afara ţării beneficiază de recunoaştere internă

Studiul în afara ţării beneficiază de recunoaştere internă
Asa suna un articol pe care il citeam nu demult pe http://www.informis.ro/articole.php?aID=6
Am lipit articolul mai jos
Sa va spun cam cum suna un raspuns de la minister al unei interpelari ce face subiectu discutiei noastre?
Domnului deputat "Caisa"
Stimate Domn "deputat"
Urmare a intrebarii formulate de dvs, inregistrata la Cam. Dep cu nr.../2000toamna, inaintata Ministerului Ed, Si Cercetarii prin adresa Depart pt rel. cu parlamentul nr.../ 2000 primavara si inreg cu nr cutare va comunicam urmatoarele:
Domnul in cauza o fi studiat el (teologia de exeplu), cu specializare...(teologie budista) la univeristatea budista din Africa(recunoscuta international).
Dosarul a fost inaintat comisiei de ECHIVALARE din cadrul CNED insa a primit avizul negativ deoarece "specealizarea teologie budista nu sa regasit si nici nu se regaseste in nomenclatorul de specealizari pentru invatatmant superior din invatamantul romanesc"
Prin urmare studiile absolvite de domnul "cutarescu" nu au fost echivalate.
Cu stima
Ministrul Malai Mare

Va dati seama ce inseamna acest raspuns jignitor pentru orice vertebrata cu neuronii intacti si sinapsele sanatoase?
Va traduc eu: Magarii si "-itele" care se aventureaza in strainatatzuri sa faca bine sa isi puna pofta in cui, sa mai isi piarda si aici 5 ani cu studiile ca alea nu e bune. Si noi romanii "nu avem religie de stat dar suntem crestini si cine nu e crestin poate studia nude vrea dar noi nu o sa ii echivalam nimic"
Pai ce eu vreau echivalare?
Daca nu se poate ok
Dar de RECUNOASTERE ati auzit?
Ce legatura mai are in cazul recunoasterii nomenclatorul si daca exista sau nu in romania.
E oare normal ca america si europa la unison sa recunosca diplomele diverselor universitati dar noi pentru ca suntem mai cu motz nu. De fapt nu noi (adica totzi) ci doar cei care au niscai interese. E oare redus mintal cel care pune intrebarea? (echivalare, recunostere) sau cel care raspunde?
Vina este comuna, si nu ma refer la malai mare si domnul "D" ci la noi totzi care privim cum copiii nostrii sunt umiliti de temiricine si temiri ce! Si pentru ce ma rog? Pentru ca nu este pe placul lui X sau Y? Pentru ca e greu sa cred ca noi putem echivala diploma unui "bou" doar pentru ca tara mea are un acord cu tara in care el a studiat. NU se poate ECHIVALA lui X, pai atunci nu trebuie sa ECHIVALEZI nici lui Y. Nu se poate sa fie chiar asa de greu de inteles "omule". AAAA daca de fapt nu s-a echivalat dar a fost recunoscuta nu ar fi mai corect sa recunoastem si studiile celor care chiar au studiat(dar nu in tara cu pricina)?
Budismul este tot budism si teologia tot teologie
Fair-play e sa recunostem la toti, nu unui buhai ii recunosti si la astia mai mititeii care nu pot sa dea asa de rau din coate ca umflatu de "MCM" sa fie dati la o parte.
Tremura osanza pe murat ca ii ia locul astia care au studiat in alta parte. Nu-ti fie frica prietene, nimeni nu doreste scaunul domniei tale, iti garanteaza un om care vede lucrurile mult mai limpede decat daca ar fi fost in interior.
Oamenii vin si pleaca, omenia ramane, dar la cei care au obraz nu la cei care au sorici in loc de obraz. Asta e.
Stiti cum a zis cineva cand a vazut ca s-a schimbat psd cu pdl si mai apoi cu pnl?
Pleaca ai nostrii! Vin ai nostrii!
Nimic nu se schimba!
Mai vreau sa fac un apel la toti cei care seamana cu nea caisa, si raspunde la o intrebare ca si cum i s-ar fi pus alta intrebare:
Nu face pe prostul ca ramai asa, nene!
De ce ne nu ne recunosteti diplomele frate?(zice amarashteanul)
In primul rand nu esti frate cu mine!(zice jupanul nea caisa)
Iar in al doilea rand nu putem sa va echivalam pentru ca...ect etc
Pai eu am zis recunostere nu echivalare!
Mai tzica, vrei sa ma repet? Nu intelegi ca nu exista in nomenclator si pt motivul acesta nu putem sa va echivalam...?
Pai eu am intrebat daca...
Nu conteaza ce ai intrebat tu, asta e raspunsul si cu asta basta!
Multumesc "shefu", sa va sarutam si mana? Dar stiti ca la noi la budisti nu se obisnuieste...
Deaia mor eu pe voi ba, veniti la noi, noi va primim si voi ne faceti capu mare cu prostiile voastre, pupami mai repede mana pana nu iti dau si 2, 3 suturi in posterior, pai tu nu vezi ca seful vostru "MCM", buhaiul cum ii spuneti voi imi spala zilnic mana cu limba lui jegoasa?
Otzi fi voi mai breji...
Ia uite ma la ei, nesimtzitzii...

Mulţi dintre studenţii români nu încearcă să obţină o bursă în străinătate pentru că se tem că diplomele nu le vor fi recunoscute odată întorşi în ţară. Adică studentul câştigă experienţă, dar nimeni nu e dispus să o ratifice. Ceea ce nu ştiu aceşti studenţi este că, în România, există o instituţie abilitată care se ocupă de problema echivalării acestor diplome.

Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor obţinute în străinătate (CNRED) a fost înfiinţat în 1999 printr-o hotarâre de guvern şi funcţionează în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Printre activităţile întreprinse de CNRED se numără şi stabilirea criteriilor de recunoaştere şi echivalare a diplomelor în domeniul preuniversitar, universitar şi postuniversitar. Astfel că orice solicitare de recunoaştere a unui act de studii obţinut în străinătate trebuie să fie adresată în scris la CNRED. Acesta va decide pe baza datelor furnizate de solicitant dacă recunoaşte diploma sau actul de studii prezentat şi va stabili condiţiile de echivalare.

Pentru a desfaşura procesul de echivalare CNRED contactează centrele similare din alte ţări şi adună informaţii referitoare la perioada de studii a solicitantului. În vederea facilitării acestui schimb de informaţii, au fost înfiinţate două reţele europene: ENIC (Reţeaua Europeană a Centrelor de Informare înfiinţată de Consiliul Europei) şi NARIC (Reţeaua Centrelor de Informare pentru Recunoaşterea Academică înfiinţată de Uniunea Europeană). De asemenea, CNRED beneficiază de sprijinul Centrului Naţional de Echivalare a Diplomelor (CNED) , organism constituit din 27 de membri numiţi din rândul celor mai buni specialişti din învăţământul românesc.

Actele necesare echivalării studiilor superioare efectuate în străinătate:

1. Cerere adresată ministrului educaţiei şi cercetării, prin care se solicită echivalarea actului de studii (se va menţiona adresa exactă a solicitantului) - cererea este tip;
2. Număr de la registratură (Str. Spiru Haret, nr. 12 - dupa verificarea dosarului)
3. Actul de studii ce urmează a fi supus echivalării:
- copie xerox a originalului
- traducere în limba română - legalizată în original (dacă este cazul).
4. Foaia matricolă, anexa la actul de studii, în copie xerox precum şi traducere în limba română - legalizată (dacă este cazul).
5. Programele analitice ale cursurilor efectuate pentru obţinerea actului de studii ce urmează a fi echivalat, în original sau copie legalizată (traducere legalizată dacă este cazul).
6. Diploma de bacalaureat sau echivalentă, în copie xerox - legalizată (dacă este în limba română) sau copie xerox + traducere în limba română - legalizată.
7. Dovadă de cetăţenie (buletin, paşaport sau repatriere) - copie xerox.
8. Certificat de naştere; căsătorie (dacă este cazul) - în limba română - copie legalizată. Dosarul plic astfel întocmit se depune la minister (camera 1 - Spiru Haret).
Pentru punctele 4 şi 5 traducerea nu este necesară dacă actele sunt prezentate într-o limbă de circulaţie internaţională.

Taxa percepută pentru echivalare este de 50 de lei grei (500 000 de mii de lei vechi).

Procedura de recunoaştere în cazul studiilor universitare va dura maximum 60 de zile din momentul depunerii dosarului la sediul CNRED. Există şi posibilitatea ca Centrul Naţional să hotărască promovarea unor examene de diferenţă pentru a se face echivalarea. În acest caz CNRED stabileşte termenii şi condiţiile în care se vor susţine aceste examene, iar rezultatul final va fi transmis solicitantului în termen de 30 de zile.

Începand cu anul 2005-2006, sistemul universitar din România intră sub influenţa prevederilor Convenţiei de la Bologna, astfel încât diplomele eliberate aici vor fi valabile în orice ţară membră a Uniunii Europene. Reglementarea se aplică doar pentru cei care vor deveni studenţi anul acesta şi care fac parte din generaţia care inaugurează noul sistem.
Elena Cernatescu

marți, 31 martie 2009

Amet Varol cel care a facut jocul muftiului

Radu Mazare
Eu personal sunt fan mazare. Aseara l-am urmarit intr-o emisiune in direct cu Prigoana si Horia Alexandrescu in care "facea misto" de lupta celor de la dna cu coruptia, sau mai bine zis cu "marii corupti".
Pai sa va spun ceva, daca "nea mazare" nu iesea sa ne mai lumineze si pe noi muream prosti facuti gramada.
Vor unii sa scoata paiul din ochiul romanului cu o ditamai barna in ochii lor. Pai nu te supara prietene nu ar fi mai bine sa iti scoti ditamai barna din ochi si poate atunci nu o sa vezi coruptie la tot pasul in romania?
Zice "idolul" meu: pai ei au distrus irakul si au zis vai dar nu am gasit ceea ce cautam(motivul pentru care au distrus tara), dar macar i-am scapat de dictator, acum e democratie. Ei fac lobby si forteaza tari mititele(ca romania) sa semneze contracte ca cel cu Bechtel(firma lu taica bush) si nesimtitii nu fac nici macar un km de autostrada desii au luat banii in avans, la super pret(doar sa se imbogateasca ei) dar noi trebuie sa terminam o data cu coruptia din tara noastra.
"Hauleo vere, dar cu ce kkt am gresit de ne urjisesti asa?"
Acum sa nu se inteleaga ca noi credem ca in romania nu este coruptie, doar ca nu sunt ei cei mai indicati sfatuitori, si nu sunt nici pe departe modelul pe care romania ar trebuii sa il urmeze. Ca daca stau bine sa ma gandesc romania cam seamana cu tara unchiului SAM de prin anii 30 si nu ma refer aici doar la infractionalitate.
Sa trecem totusi la punctul "G" din agenda noastra:
"Tonul zeflemitor adoptat de primar in fata acuzatiilor de coruptie care i se aduc institutiei sale a fost intregit de raspunsul dat la intrebarea referitoare la soarta celor doi presupusi functionari spagari: „daca beau sticla de whisky si nu tin la bautura ca altii pe care ii cunoastem noi, o sa-i suspendam din functie”
„Este caraghios si ridicol ca ditamai DNA, cu procurori platiti cu zeci de milioane de lei pe luna, cu tehnica sofisticata, sa umble noptile prin parcari si sa plaseze aparatura de ascultare pentru o sticla de whisky expirat”, a declarat Mazare, care pare a nu crede in veridicitatea acuzatiilor de coruptie aduse lui Amet Varol si Bogdan Dima."
Cine este Amet Varol?
Presedintele UDTTMR,de profesie avocat, nu stiati?
Sunt curios daca stiati ca acest "tanar" uns cu toate alifiile a votat impotriva fostului muftiu, pentru a-l scoate pe acest om din preotie, facand jocul excelentei sale Murat Iusuf.
Daca nu e corupt este santajabil si tot nu este bine pentru comunitatea turco-tatara.
Inca unul din aluatul lui mufty, pacat ca in varf ajunge numai putregaiul.
Ne-au mintit ca a venit la uniune o echipa tanara. Asta este echipa voastra? Varol si Aladin? Dar voi revenii cu amanunte cu o alta ocazie

Civilizatia vestica vs mufty

Citeam nu de mult un articol despre musulmani, in care personajul principal era excelenta sa muftiul romaniei Murat Iusuf.
Musulmanii erau catalogati de autorul articolului si mai apoi de muftiu drept "niste"
inadaptati "niste persoane" antiprogres, antidezvoltare, antieducatie, antimodernism anti anti anti..un fel de "jijicontra" ai veacului.
Dar ii intreb eu doar pe acesti doi indivizi cu educatie cel putin dubioasa ca sa nu fiu la fel de acid ca domniile lor si mai mult sa nu generalizez si sa-i cataloghez pe toti: inculti,rasisti, jegosi, raiosi etc
Nu vreau sa ma cobor la nivelul lor, dar cateva informatii tot trebuie sa dam, nu pentru a le da peste nas ci din pura dorinta de a prezenta si partea cealalta a istoriei:
Cand europa se cufunda in mizerie, desfrau, boli(ciuma ex care imi vine la repezeala in minte), analfabetism si enumerarea ar putea dura 3 zile si 3 nopti exista si o bucatica de pamant numita andaluzia in care existau scoli(in care studiau capetele incoronate si clerul crestin), exista cultura, exista educatie, exista arta si oamenii i-au dat un nume:renasterea. Unde era acel loc si cine erau?
Spania, andaluzia
Si poate suna cidat dar erau musulmani.
Apoi, a venit Ferdinand de Aragon si Isabela de Castillia, dupa 800 de ani de lectii luate de la acesti oameni civilizati si au pornit un razboi de exterminare a musulmanilor si a evreilor.
Vreti sa stiti cum ii depistau pe oamenii normali, spaniolii care se convertisera la islam? Intrau in casa lor si daca gaseau BAIE inseamna ca erau musulmani, erau scosi afara, torturati(sa spuna unde au ascuns averile) si apoi arsi pe rug.
V-am socat?
Cine se spala, sigur era musulman si trebuia ars pe rug.
Isabela de castilla sa "laudat" ca sa spalat in acel an de 2 ori, iata ca regina europei, cea mai asa si pe dincolo se spala de 2 ori pe an.
Acum sa revenim la educatia femeilor musulmane.
Zic ei: pai uite cum sufera si sunt obligate sa faca asa sau asa.
Nu zau?
Pai voi interziceti educatia acestor femei pe care le considerati "napastuite", pentru ca stiti foarte bine ca nu vor renunta la val ca sa va faca voua pe plac. Nu se vor despuia asa cum le dezbracati voi pe mamele voastre pe bunicile voastre, pe fetele voastre, pe sotiile voastre si le faceti...
Daca nu vrei sa te imbraci decent de ce nu ai respect pentru cei care se imbraca decent?
Ai vazut pana acum vreo maicuta ca umbla in mini?
Poate s-a inteles ca toata europa este impotriva acestor femei. Nu, legal nu. Legal se incearca in turcia si in franta sa oblige femeile cu val sa si-l scoata la intrarea in universitati. Ei stiu foarte bine ca ele nu-l vor scoate, pentru ca au principii solide nu ca "el mufty" sau ca autorul acestui articol si apoi vor acuza islamul ca este impotriva educatiei.
Dar voua chiar nu va este rusine?
Voi credeti ca noi nu avem ochi? Nu avem minte? Nu intelegem unde vreti sa ajungeti cu aceste "matrapazlikuri"? Credeti ca daca repetati o minciuna foarte des la televizor noi vom crede? Nu va amagiti degeaba.
Poate ati cumparat un suflet slab ("el mufty") dar nu inseamna ca noi toti suntem din acelasi aluat cu el?
Vreti sa vorbim de occident?
Haidem sa barfim

Un reporter l-a intrebat pe Ghandi:
"Ce credeti despre civilizatia occidentala?
Mahatma Gandhi a raspuns: "Cred ca ar fi o idée buna."

Adica? Nu prea vedea ca vestul ar fi civilizat ci dimpotriva el simtea ca trebuia civilizat. Aceasta gluma amara a unei persoane care nu mai este printre noi o spun acum pentru ca "magarii" si "-itele" care inca mai au venin sub limba sa il "scuipe" undeva unde nu face rau nimanui.
Avem de invatat unii de la altii, precum albinele, sa luam de pe orice floare ce este bun si sa invatam chiar si de la cei care au impresia ca sunt dusmanii nostrii!

Libertatea de a te manifesta, conditionata(art de Cristian Munteanu)
Fara sa posede un centru ierarhic sacerdotal, asa cum e cazul crestinismului catolic sau ortodox, religia islamica se prezinta in Occident ca o retea de centre conectate, dar posedand o larga autonomie. De la imami importati din tarile Orientului Apropiat pana la ONG-uri constituite potrivit legislatiei europene, religia islamica se insinueaza in viata unei societati pentru care principiul separarii religiei de stat e fundamental. Credinciosii mahomedani provin din societati in care acest principiu nu a fost exersat. Vor fi ei capabili sa se plieze pe modelul occidental? Va reusi Europa sa ii integreze cu adevarat? Multitudinea centrelor islamice blocheaza un dialog eficient al statului cu reprezentantii acestei religii. Aceeasi dispersare permite aparitia unor ideologii extremiste fara ca ansamblul credinciosilor sa sesizeze acest lucru. Romania are o situatie speciala, o experienta diferita, datorita convietuirii cu islamul pe durata a opt secole. Ar putea ea folosi Europei? Interviul de fata, luat domnului Iusuuf Murat, Muftiul-sef al Cultului musulman din Romania, se poate constitui intr-o explorare a unei astfel de posibilitati.
» Domnule Iusuuf Murat, religia musulmana este prezentata la nivel global ca un factor cu importante implicatii politice, dar si economice, de ce?
— Religia islamica, intr-adevar, are un impact deosebit in intreaga lume. Asa cum bine cunoastem, este una dintre cele trei religii monoteiste. Are un numar de peste un miliard de credinciosi si, bineinteles, ca orice religie, ca orice confesiune, poate avea un impact in societatea unde ea isi are adeptii.

» Nu credeti ca exista o prea mare presiune pe care credinciosii islamici o exercita asupra statelor? Iata, in Europa au fost diferite discutii in acest sens.
— Cunosc foarte bine situatia musulmanilor din Europa, dar pe mine ma intereseaza situatia musulmanilor din Romania. Musulmanii traiesc de mai bine de opt secole pe aceste meleaguri. De cand s-au asezat si pana acum, si istoria ne poate confirma acest lucru, ei n-au exercitat nici o presiune la adresa statului roman. Modelul care exista in Dobrogea eu cred ca nu-l putem intalni in nici un colt al lumii. Este un model unic, un model interetnic si interreligios, si de aceea musulmanii din Romania nu fac presiuni asupra statului roman, ba chiar ei se bucura de toate drepturile. si aici pot face o comparatie intre musulmanii care traiesc in Romania si cei care traiesc in Occident. De doi ani de zile, de cand sunt ales in aceasta functie, am construit cu sprijinul Ambasadei turce si cu sprijinul oamenilor de afaceri turci un numar de peste unsprezece turnuri, minarete, diferite moschei. Bineinteles, aceste constructii s-au facut cu avizarea institutiilor abilitate in domeniu, si, bineinteles, cu avizarea statului roman. In Europa nu se permite, din pacate, acest lucru. De aici putem spune ca de fapt democratia in adevaratul ei sens, desi democratia pe care o are Romania e o democratie tanara, este intalnita la noi, in Romania. Drepturile care ne sunt acordate sunt drepturile pe care unii musulmani din anumite tari din Europa, din Balcani, nu le au. si pot da multe exemple, facand comparatie intre aceste cazuri, dar nu este cazul. In numele comunitatii musulmane, doresc, cu acest prilej, sa multumesc statului roman pentru toate drepturile pe care ni le-a acordat si pe care ni le acorda in continuare.

» Deci credeti ca, de fapt, cheia care ar duce la o buna intelegere intre stat si credinciosii musulmani ar fi o libertate adecvata religiei lor, lucru care ar duce si in Europa la o detensionare a relatiilor dintre ei si stat.
— Fiecare incearca sa-si dobandeasca drepturile sale, si ca si comunitate si noi incercam sa obtinem drepturile noastre. Asta ar fi una dintre cauzele care duc la tensionarea relatiilor dintre stat si comunitatea respectiva, dar, problema se complica... daca statul acorda totalmente drepturi, fara a le limita, pot aparea probleme pe viitor. Daca statul acorda drepturi nelimitate, poate aparea extinderea extremismului. Bineinteles, statul trebuie sa dea anumite drepturi, dar in acelasi timp comunitatea trebuie sa stie sa le gestioneze pe acestea si, la randul lui, statul, dupa parerea mea, trebuie sa controleze felul in care le foloseste, cum le pune in aplicare comunitatea respectiva. Din pacate, cred ca in Occident unele dintre state au vazut pericolul pe care il au deja la usa, in interior. Probabil de aceea unele drepturi sunt ingradite. In Romania, la ora actuala nu este cazul de asa ceva. Dar, din pacate, anumite grupari religioase se extind mult aici, in Romania, si poate dupa cinci-zece ani si Romania va deveni o tara similara uneia din Occident.

» Credeti ca ar putea sa apara si la noi tensiuni?
— Nu cred ca s-ar ajunge pana la tensiuni, dar pot aparea anumite probleme in cadrul comunitatii musulmane, probleme interne, care pot afecta pe viitor siguranta nationala a statului.

» Ati putea sa-mi dati un exemplu?
— La ora actuala, deja mass-media si publicul din Romania cunosc problema comunitatii musulmane, exista o neintelegere in sanul comunitatii in ceea ce priveste atributiunile pe care le are institutia Cultului musulman, care ii reprezinta pe toti musulmanii si anumite organizatii nonguvernamentale tot musulmane care isi desfasoara activitati religioase pe teritoriul Romaniei. Este o problema pe care eu, personal, am incercat sa o rezolv pe care amiabila, pe calea intelegerii intre noi, dar din pacate acest lucru nu s-a putut. si in mass-media au aparut foarte multe articole referitoare la aceste probleme ale comunitatii. Pot spune ca ei au declarat deja in mod deschis un conflict cu institutia oficiala care ii reprezinta pe musulmani si care este recunoscuta de statul roman, si presupun ca toate aceste probleme iarasi se leaga de acele drepturi pe care trebuie sa le acorde statul. Deci acorzi un drept sa-si intemeieze o fundatie, dar – este parerea mea personala – trebuie sa si controlezi activitatile acelei fundatii.


» Astfel de grupari ar putea deveni extremiste?
— Exista un pericol pe viitor de extindere a extremismului religios in Romania si de infiltrare a acestuia in toate structurile comunitatii musulmane. Exista un sistem de organizare complet diferit al musulmanilor din Romania, al musulmanilor din Balcani fata de cei din Occident. In ce tara v-ati duce dumneavoastra din Occident, si aici pot sa dau exemple Germania, Franta, Anglia etc., nu puteti intalni muftiate, acest sistem de organizare care a ramas de pe timpul Imperiului Otoman. Exista un lider spiritual care e denumit muftiu, cum sunt eu la ora actuala, care ii reprezinta pe toti musulmanii, pe cand in celelalte tari din Occident puteti intalni anumite ONG-uri care isi aduc anumiti lideri religiosi, imami, din tarile lor. Sunt ONG-uri care vin din Turcia, sau din alte tari islamice, si isi aduc liderii, imamii lor.

» Si nu exista nici un centru, nici o conducere...
— Sunt anumite centre islamice culturale, dar conducerile sunt pe plan local, si atunci statul intampina dificultatea de a intra in contact cu un lider spiritual musulman. In Occident se pune problema in acest sens.

» Nu are cu cine sa dialogheze...
— Exact. Pe cand in Romania situatia este total diferita. Exista un alt sistem, la fel si in Bulgaria, exista un muftiu general. In Orientul Apropiat, fiecare tara isi are propriul sistem de organizare. In unele state, muftiii sunt numiti de catre stat, fiind tari majoritar islamice, in altele se aleg, difera de la un stat la altul.

» Dar sistemul este centralizat?
— Da, este centralizat, iar liderul spiritual, muftiul general din acea tara, are direct legatura cu seful statului, cu primul ministru, cu regele, cum este cazul Arabiei Saudite, si asa mai departe. Noi acum daca ne-am integrat in Uniunea Europeana nu inseamna ca trebuie sa aplicam sistemul de organizare pe care il au musulmanii din Europa. Toata problema pleaca de aici. Daca statul ar putea controla aceste organizatii nonguvernamentale, daca ar controla ideile pe care acestea le pun in practica si incearca sa le explice enoriasilor, eu cred ca n-ar mai aparea conflicte interreligioase.

» Dar e foarte greu sa controlezi ideile unor oameni. In momentul acela putem vorbi imediat despre cenzura, despre lipsa de libertate religioasa.
— Aici vreau sa ajung. Ce intelegem noi prin cenzura, prin libertatea religioasa, ce intelegem prin libertatea de exprimare? Voltaire spunea ca omul "este condamnat la libertate". Ce intelegem noi prin acest lucru? Noi suntem liberi sa ne exprimam, dar libertatea noastra este ingradita. Daca nu ar fi ingradita, deci daca noi am fi liberi fara restrictii, de ce ar mai exista legi, de ce mai exista o Constitutie? De ce mai exista semaforul rosu? De ce nu trecem de fiecare data cand vrem noi? In concluzie, libertatea omului de a se manifesta, de a-si exprima punctul de vedere este limitata de libertatea celuilalt. si de aici apar toate problemele. Noi acum nu facem o cenzura asupra persoanelor care doresc sa-si exprime punctul de vedere sau sa-si exprime ideile lor religioase, dar ce fel de idei religioase propaga aceste persoane?

» Daca sunt cu adevarat idei religioase...
— Daca sunt cu adevarat religioase... pentru ca, din pacate, la ora actuala, Coranul este interpretat pentru ca unii sa-si atinga scopul personal. Cand vorbim despre islam, noi trebuie sa ne referim de fapt la sensul adevarat al cuvantului islam.
» Care este sensul adevarat?
— Inseamna pace, supunere in fata divinitatii, traire in pace cu cei din jurul nostru.

» Teroristii interpreteaza o sura care se refera la razboiul sfant, si pe aceea o folosesc drept justificare.
— Intr-adevar, sunt versete in Coran, dar ce spun ele? Primul verset este pentru pace, ne indeamna sa traim in pace, dar daca cineva vine asupra noastra si declanseaza razboi asupra unei tari, atunci exista, firesc, acest sistem de autoaparare. Atunci se poate numi Jihad. Dar nu sa te duci intr-o anumita tara neislamica, sa-ti pui bomba si sa te arunci in mijlocul multimii. Acela nu este Jihad.

» Cum l-ati numi dumneavoastra?
— Este un act terorist. Barbar. Pentru ca in Coran se spune ca cel care ucide un suflet nevinovat ucide o intreaga societate. Deci, vedeti dumneavoastra, cum sunt manipulate, cum sunt interpretate versetele pentru interesele lor? Ei se autodenumesc martiri. Noi, daca oprim extinderea ideilor extremiste, inseamna ca putem opri orice act de terorism. Este parerea mea personala. Eu va dau exemple, din discutiile pe care le-am avut si din intalnirile la care am participat, cand vine un lider spiritual, enoriasii il asculta, il respecta, pentru ca liderii spirituali sunt respectati in comunitatile musulmane, si te indeamna pe tine sa mergi intr-o anumita tara, sa te lupti sau sa-ti legi bomba sa te arunci in aer! Omul de rand ii accepta ideea si crede in ea. si face ceea ce spune el! De aceea eu merg intai pe acest principiu. Intai trebuie sa oprim extinderea acestor idei teologice.

» In Romania a existat o stransa colaborare intre dumneavoastra si diferitele confesiuni crestine in proiectele pe care le-au desfasurat in plan public. Ultima actiune de mare notorietate a fost sustinerea prezentei icoanelor crestine in scoli. De ce ati sprijinit un astfel de proiect?
— Am sa va spun o gluma. Cand merg la slujbe, mai stau de vorba cu tinerii. Unul dintre ei, convertit la islam, mi-a spus: "Domnule muftiu, dar dumneavoastra mergeti de mai multe ori la biserica decat veniti la geamie". Va dau o astfel de idee ca sa vedeti ce gandesc acesti tineri, cu ce fel de idei sunt ei injectati si va dau si un raspuns... probabil ca eu merg mai mult la biserica decat la geamie, de aceea am sustinut prezenta icoanelor.

» Foarte serios vorbind, de ce ati sprijinit prezenta icoanelor in scoli?
— Eu am studiat religia in Romania, am inceput s-o studiez aici. In 1983, tatal meu a plecat in pelerinaj. Nu era activist de partid. Era un simplu cetatean roman de la tara, care isi dorea sa puna in practica unul dintre principiile islamului, care este plecarea in pelerinaj, vizitarea locurilor sfinte din Mecca si Medina. Dupa ce tatal meu s-a intors, in familie exista practicarea religiei. Am vazut-o pe bunica mea cum se ruga, ca si pe tatal meu, desi era la o varsta tanara, de 40 de ani. Dar am vazut ca exista o retinere in timpul rugaciunii, sa n-o vada cineva. Mi-am dat seama, copil fiind, ca traiam intr-o perioada in care religia era cenzurata. Ascultam in acea perioada Vocea Americii, Europa Libera si asa mai departe. si, bineinteles, stiam de drepturile care sunt in alte tari. Am suferit o perioada destul de grea. Toate cultele au intampinat aceste probleme in Romania. Iar dupa ’90, cu voia lui Dumnezeu, am fost martorii acestei libertati si traim aceasta libertate si de ce sa nu ne expunem credinta, religia, care a fost cenzurata o perioada destul de lunga, si in public? De ce anumite institutii oficiale, de stat, sa nu aiba anumite insemne religioase? Noi suntem adeptii altei religii, dar nu ne-a deranjat niciodata prezenta icoanei in scoli, intr-una din institutiile de stat. De ce? Pentru ca este un simbol al religiei. Pentru ca religia islamica pe noi ne indeamna si ne invata sa respectam simbolurile religioase ale fiecarei religii. Acesta este mesajul pe care il da religia islamica. si de aceea, daca noi am putea sa ne respectam unii pe altii, nici nu ar apareau atatea probleme. Aici este esenta.

Model interetnic
Cunosc foarte bine situatia musulmanilor din Europa, dar pe mine ma intereseaza situatia musulmanilor din Romania. Musulmanii traiesc de mai bine de opt secole pe aceste meleaguri. De cand s-au asezat si pana acum, si istoria ne poate confirma acest lucru, ei n-au exercitat nici o presiune la adresa statului roman. Modelul care exista in Dobrogea eu cred ca nu-l putem intalni in nici un colt al lumii. Este un model unic, un model interetnic si interreligios, si de aceea musulmanii din Romania nu fac presiuni asupra statului roman, ba chiar ei se bucura de toate drepturile. si aici pot face o comparatie intre musulmanii care traiesc in Romania si cei care traiesc in Occident.

miercuri, 25 martie 2009

Noile "combinatii" ale muftiului



Noul cimitir medgidia
Vom reproduce la finalul acestui manifest si articolul pro-udttmr, pro-udtr si nu in ultimul rand pro-muftiu in legatura cu strangerea de fonduri.
La acea dezbatere a venit si domnul Amet Aledin (o bila alba pentru domnia sa, dar un minus la felul cum a plecat) dar nu a venit excelenta sa muftiul murat iusuf, cel care ar fi trebuit sa fie gazda(dar cica a avut o treaba care nu suferea amanare, treaba de care pana si sotia lui nu stia dar acest subiect cu alta ocazie).
De ce nu a venit yusuf?
E simplu ca buna ziua
Cum sa explice domnia sa cum a cheltuit banii enoriasilor si ai comunitatii pentru interesul propriu si personal? Cu ce tupeu?
De fapt tupeu avea el, dar a avut o retinere de moment
O sa ii treaca
Durerea mare este ca o sa ii treaca.
Ce spun oamenii?
Pai va spun eu, ca nici eu nu am fost la dezbatere(nu stiam este pretextul meu), dar m-am intalnit cu cateva persoane care au fost, musulmani cu sufletul nu si cu fapta dar nu suntem aici sa vorbim despre ei ci despre ceea ce au auzit si ceea ce au gandit ei despre ce sa intamplat acolo.
Ne-au chemat la dezbatere(cica), asa ii zice acum, ca nu au bani pentru cimitir, a venit si deputatul ala blond dar pana sa se termine nu a mai ramas decat boul ala, nu stiu cum il cheama(si urmeaza descrierea), dar unflatul ala de muftiu nu a venit, l-a trimis pe unu cica el trebuia sa fie la alta geamie(mascara, untanmadanda ialan aita, ama Allah onu sharesini bilir).
Cei de la uniune s-au implicat si apoi ne-au zis ca ei nu pot sa ajute la cimitir ca cica nu au fonduri decat pentru zampara si zurna, daul etc deastea culturale(festivale zic ei) si nu pentru Allah sau peygamber, astea nu tin de cultura, cimitirul nici atat.
Aise ne baban..chiorina shakirasin bizni manda?(Atunci ce mama...ne chemati aici?)
Pai noi nu stim ce trebuie facut?
Daca e de dat nu 30 RON 300 de RON sa dam ca tot nu e mult, dar cand noi stim ce hoti sunteti voi si ca unflatul ala se judeca cu unii si cu altii pe banii nostrii ai comunitatii si apoi ne face de kkt in stanga si in dreapta(bocli cot)sa dam noi banii sa se imbuibe ei?
Ei ne cheama sa ne spuna ca nu pot sa puna nici un ban, dar ca ne pot ajuta sa strangem banii(tot de la noi), dar dute bai akai(omule) si aduna, zi ca ai adunat atat si apoi vino la noi. Asa vi ca nesimtitu si ceri bani, si mai ne si deranjezi.
Nu mai vorbesc de unflatu ala care are pretentia ca noi sa dam bani si el sa umble si sa se distreze pe banii nostrii! El poate sa fie tupeist, dar noi putem sa fim prosti? In nici un caz. Nu mai vreau sa mai aud de...etc
Sunt si lucruri care nu le pot reproduce.
Un lucru e clar, oamenii au inceput sa fie constienti de una de alta...
Ma bucur si pentru "deputatul blond" care a inceput sa se "agite" putin, inca nu pot spune ca e deputatul nostru dar trebuie sa recunostem acesti pasi firavi pentru "insanatosire".
Pana anul asta nu stiam cine e deputatul nostru, auzisem aladin si lampa dar nu il vazusem niciodata. Este din ce in ce mai prezent.
Dar ciurucurile sunt tot ciurucuri, acolo sunt si acolo vor ramane(a promis ca incepe dezinfectia dar nu a facut nimic, nu cred ca poate parerea mea)
Campanie pentru strângere de fonduri pentru noul cimitir musulman din Medgidia
Adina BOCAI
Membrii comunităţilor turcă şi tătară din Medgidia sunt chemaţi să sprijine demararea lucrărilor de împrejmuire a noului cimitir musulman din localitate.

Terenul pentru noul cimitir a fost atribuit comunităţilor de către administraţia locală încă din 2003. Între timp au fost întocmite şi toate documentaţiile aferente, în prezent ajungându-se la stadiul de împrejmuire. Pentru demararea lucrărilor de împrejmuire este nevoie însă şi de suportul material al enoriaşilor.

În acest sens, grupuri formate din reprezentanţi ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, ai Uniunii Democrate Turce din România şi ai geamiei vor începe strângerea de fonduri.

Decizia înfiinţării acestor grupuri de acţiune a fost luată în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Medgidia.

La iniţiativa preşedintelui filialei locale a UDTTMR, Erol Murad, au fost invitaţi la dezbatere membrii comunităţilor turcă şi tătară din Medgidia, ai Muftiatului Cultului Musulman din România, şi viceprimarul Sorin Ţuţuianu, în calitate de reprezentant al administraţiei publice locale.
Murat Iusuf © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates